25.8.2021 klo 09:57
Uutinen

Yrittäjät hyväntekeväisyystöissä

Julkaistu: 27.12.2018 | 16:28

Teksti Sari Merilä/Somero-lehti

Somerolaiset yrittäjät ja yritykset tekivät taas joulun alla monenlaista hyväntekeväisyyttä.

Esimerkiksi Jaatimet lahjoitti 50 potkupyörää Someron päiväkoti-ikäisille lapsille. Lahjoituksen arvo on noin 4 000 euroa.
Päiväkotiryhmille menee kaksi pyörää per ryhmä ja perhepäivähoitajille yksi per paikka.
Jaatimet on tehnyt aiemminkin useita lahjoituksia eri-ikäisille lapsille. Esimerkiksi viime vuonna yritys lahjoitti Kiiruun kouluun oppitunneilla liikkumiseen käytettäväksi 16 polkupyörää ja kypärät. 2016 se lahjoitti  seurakunnan nuorisotyöhön kosketinsoittimen, kaiuttimia, mikrofoneja, videotykin, dokumenttikameran ynnä muuta.
2015 lahjoitus meni MLL:n Someron paikallisyhdistykselle, joka jakoi sillä muun muassa lahjapaketteja paikallisiin perheisiin.
Ensimmäiset lahjoitusrahat menivät menivät Tyksin lasten teho-osastolle, synnytysosastolle ja keskoslasten perhehuoneisiin.
Jaatimetin toimitusjohtaja Jari Vaittinen ja tekninen johtaja Juha Puotsaari kertovat, että lahjoituksia tehdään sillä rahalla mikä menisi perinteisesti ”kirkkaisiin lasitavaroihin” tai muuhun joulukrääsään.
– Ja tästä perinteestä meille on tullut pelkästään positiivista palautetta, Vaittinen kertoo.

Useita yrittäjiä oli mukana myös Someron Laitalaisen Joulun tonkkakeräyksessä. Rahaa tuli peräti 2 136,56 euroa. Suunnilleen toinen mokoma tuli myös keräystilille. Sinne talletut rahat, kuten kaikki muukin keräyksen tuotto menivät lyhentämättömänä jouluksi Someron vähävaraisille. Rahojen jakamisesta huolehtivat MML:n Someron paikallisyhdistys ja Someron seurakunta.

Kun Katarina Kruus ja miehensä Tarvo Kruus menettivät kotinsa tulipalossa joulukuun alussa Kaskistontien varrelta. Tuli tuhosi kokonaan heidän talonsa ja irtaimen omaisuutensa.
Pariskunta on kiitollinen kaikesta siitä avusta, jota somerolaiset ovat onnettomuushetkestä näihin päiviin saakka antaneet. Viimeksi yrittäjä Ari Tuomonen huonekaluliike Virtaselta lahjoitti ja toi väliaikaiseen kotiin sängyn, sohvan, sohvapöydän, televisiotason, keittiöntuolit ja -pöydän.
– Somerolle täydet pinnat. Kiitos! kiittää Katarina Kruus niin yrityksiä, yksityisiä ihmisiä kuin työkseen auttavia.
– Sitä lukee lehdistä muille tapahtuneista onnettomuuksista ja muiden hädästä. Ei sitä osaa kuitekaan ymmärtää vasta kun on itse samassa tilanteessa täysin tyhjän päällä, huokaisee Katarina Kruus.
Pariskunta menetti tulipalossa kaksi koiraansa, kaksi jäi henkiin. Saksanpaimenkoira Foxya heidän on kiittäminen, että he heräsivät ennen kuin oli liian myöhäistä.