Kuva: Pxhere
30.5.2023 klo 09:05
Uutinen

Yrittäjät kokevat työssään vähemmän häirintää kuin suomalaiset yleensä

Yrittäjät joutuvat työelämässä keskimäärin vähemmän häirinnän kohteeksi verrattuna vaikkapa julkisen puolen työntekijöihin.

Kantar Publicin tuoreesta Häirintäbarometristä selviää, että yrittäjät kokevat häirintää omalla työpaikallaan erittäin vähän. Näin vastasi 76 prosenttia yrittäjistä, siinä missä kaikkien vastaajien keskimääräinen osuus oli 66 prosenttia.

Hyvä tulos selittyy tutkijoiden mukaan osittain sillä, että monet yrittäjät työskentelevät yksin.

Myös häirintään puuttumisen yrittäjät kokevat keskimääräistä helpommaksi. Yrittäjäesimiehistä 56 prosenttia on sitä mieltä, että häirintään puuttuminen on erittäin helppoa tai melko helppoa. Kaikista esimiehistä näin vastasi 44 prosenttia.

Yli puolet kokenut häirintää

Häirintäbarometrin mukaan 60 prosenttia kaikista kyselyyn vastanneista suomalaisista on 12 viime kuukauden aikana kokenut jotakin häirinnän muotoa työelämässä.

Häirintää koetaan erityisesti terveys- ja sosiaalipalveluissa, tukku- ja vähittäiskaupoissa sekä kuluttajapalveluissa. Myös kunnissa, kuntien omistamissa yhtiöissä sekä järjestöissä on useammalla työssäkäyvällä kokemuksia häirinnästä kuin suomalaisilla keskimäärin.

Kantar Public teki Häirintäbarometrin kyselyvaiheen tutkimuksen netissä huhti-toukokuussa. Vastaajina oli 3 043 aikuista, jotka ilmoittivat olleensa työelämässä vuoden sisällä.  

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus