21.12.2017 klo 10:30
Uutinen

Yrittäjät luovat joulun taikaa Tuomaan Markkinoilla

Tuomaan Markkinat on Helsingin vanhin ja suurin ulkoilmassa järjestettävä joulutori, jossa vierailee vuosittain satojatuhansia kävijöitä niin Suomesta kuin maailmalta. Tapahtuma on auki vielä muutaman päivän ajan 22.12.2017 asti.

Tuomaan Markkinoiden suosio jatkuu vuosi vuodelta. Viime vuonna markkinoilla vieraili 350 000 kävijää ja taattu vetonaula, joulupukki tapasi vieraita kaikkiaan 95 eri maasta. Tapahtuman suurin kävijäryhmä ovat kuitenkin paikalliset, erityisesti lapsiperheet, joille elämyksellisestä joulutorista on muodostunut jokavuotinen perinne.

Aikaisemmin Esplanadin puistossa järjestetty tapahtuma koki uudistuksen, kun joulutori siirtyi vuonna 2014 Senaatintorille. Tällä hetkellä Tuomaan Markkinat jatkaa kehitystään uudessa sijainnissaan helsinkiläisenä joulutorina, joka kutsuu viihtymään joulun kiireiden keskellä. Markkinoilla panostetaan erityisesti kotimaiseen paikallistuotantoon, hyvään ruokaan, laadukkaisiin ja persoonallisiin lahjoihin sekä joulun tunnelmointiin. Tapahtuman tavoitteena on olla Euroopan kiinnostavin joulutori vuonna 2020.

Tänä vuonna markkinoiden yli 130 mökistä kaikkiaan 43:sta löytyy helsinkiläisiä ruoka-, käsityö-, design- ja ravintolayrittäjiä. Markkinoiden isoimmissa sisään astuttavissa myymälöissä toimivat helsinkiläiset vaatemerkit Makia ja Costo, kaupunkilaisten legendaarinen ruokakauppa Stockmannin Herkku sekä kaikenikäisten suosikkikohde Korkeasaari. Lahjakujilta voi lahjapakettiin tai joulupöytään ostaa kaupungin katoilla ja puutarhoissa tuotettua hunajaa, käsintehtyjä makkaroita ja leivonnaisia, villasukkia, lapasia, kirjoja, pipoja, saippuoita ja kosmetiikkaa. Ruokapihoilla pääsee maistelemaan joulu- ja talvikauden herkkuja Helsingin taivaan alla 11 eri ruokakojussa tai istahtamaan glögimukilliselle ravintola Grönin tai Komos3n pöytään.

Markkinoiden keskellä pyörii maksuton vanhanajan karuselli ja joulupukki on tavattavissa markkinoiden jokaisena päivänä. Vuoden 2017 uutuutena markkinoilta löytyy esiintymislava.

Paikallisille yrittäjille tapahtuma mahdollistaa alustan kokeilla uudenlaisia konsepteja ja kokeiluja. Markkinoista kiinnostuneet myyjät voivat hakea vuoden 2018 markkinoille toukokuussa alkavassa myyjähaussa.

Tuomaan Markkinat Senaatintorilla 22.12.2017 asti

Kuvat: Jussi Hellsten / Tuomaan Markkinat