25.9.2020 klo 10:12
Uutinen

Yrittäjät: Ostoliikennesopimus tehtävä 2023 loppuun

Yrittäjät haluaa, että hallitus tekee ostoliikennesopimuksen viiden maakuntalentokentän lennoista vähintään muutamaksi vuodeksi, esimerkiksi 2023 loppuun.

– Tarvitaan ratkaisu, joka turvaa liikenteen riittävän pitkäksi ajaksi. Se on tärkeää maakuntien yrityksille mutta myös mahdollisille operaattoreille, jotka harkitsevat osallistumista kilpailutukseen, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Yrittäjät muistuttaa, että kyse on isosta asiasta, maakunnan elinvoimasta.

– Jos lentoyhteyksistä on iso epävarmuus, kansainvälistä kauppaa ja matkailua harjoittavat yritykset ovat isoissa ongelmissa. Moni vaihtaa maisemaa, jos voi, Pentikäinen sanoo.

Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä viimeistelee paraikaa omaa raporttiaan. Työryhmä on kertonut esittävänsä, että valtio ostaisi lentoliikennettä Kokkolan, Joensuun, Kajaanin, Jyväskylän ja Kemin lentoasemille vuoden 2021 loppuun saakka.

– Tämä on liian lyhyt horisontti. Pitää muistaa, että myös operaattoreille uuden reitin avaaminen on investointi, joka tarvitsee riittävän näköalan, Pentikäinen toteaa.

– Olisi tietenkin hyvä, jos Finnair hoitaisi lennot kaupallisen perustein, mutta tämä näyttää lähivuosina epätodennäköiseltä, koska korona iskee niin lujaa lentoyhtiöihin, Pentikäinen sanoo.

Yrittäjät muistuttaa, että tällä hetkellä on hyvä aika tehdä pitkäaikaisia ostoliikennesopimuksia, koska lentokapasiteettia on paljon käyttämättä.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Suomen Yrittäjät, mikael.pentikainen @ yrittajat.fi

toimitusjohtaja Mervi Järkkälä, Keski-Pohjanmaan Yrittäjät, mervi.jarkkala @ yrittajat.fi p. 0500 561 145