2.2.2019 klo 12:13
Uutinen

Yrittäjät saivat tunnustusta vuoden aikana tehdystä työstä – Yrittäjiltä tärkeitä tekoja kaavoituksesta maahanmuuttajien auttamiseen

Yhdistysten aktiivit tekevät merkittävää työtä oman yrittäjän työnsä ohella. Yhdistykset ja järjestöt ovat omilla paikkakunnillaan ja alueillaan osallistuneet yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä tehneet konkreettisia tekoja sekä avauksia edistääkseen tärkeitä kehityskohteita.

Suomen Yrittäjät palkitsi vuoden 2018 parhaat paikallisyhdistykset, toimialajärjestöt sekä muita tunnustuksia vuoden aikana tehdystä työstä.

Useat yhdistysten aktiivit tekevät merkittävää työtä oman yrittäjän työnsä ohella. Yhdistykset ja järjestöt ovat omilla paikkakunnillaan ja alueillaan osallistuneet yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä tehneet konkreettisia tekoja sekä avauksia edistääkseen tärkeitä kehityskohteita.

Yrittäjäjärjestön parhaat paikallisyhdistykset palkittiin jäsenmäärän mukaan neljässä sarjassa: alle 100, 100–199, 200–500 sekä yli 500 jäsenyritystä.

Suomen Yrittäjillä on 383 paikallisyhdistystä ja 60 toimialajärjestöä, joiden joukosta voittajat valittiin. Palkinnot jaettiin yrittäjäjärjestön Vaikuttajafoorumissa Silja Europalla perjantai-iltana 1. helmikuuta.

Heinäveden Yrittäjät, Iitin Yrittäjät, Liedon Yrittäjät ja Kuopion Yrittäjät palkittiin Suomen Yrittäjien vuoden 2018 parhaina paikallisyhdistyksinä.

Heinäveden Yrittäjät toivotti kiintiöpakolaiset tervetulleeksi

Heinäveden Yrittäjät Etelä-Savosta palkittiin parhaana pienimpien yhdistysten sarjassa. Perusteena mainittiin se, että yhdistys on näyttänyt, että asioita saa aikaan ryhtymällä toimeen – esimerkkinä järjestetyt keskustelutilaisuudet sote-palveluista ja viralliset tervetulojuhlat kiintiöpakolaisille. Yksi yrittäjien edustaja on ollut viikoittain syyrialaisten kotouttamiseksi järjestetyssä iltapäiväkerhossa.

Iitin Yrittäjät vaikuttaa yritysolosuhteiden parantamiseen

Alle 200 jäsenyrityksen yhdistyksistä parhaana palkittiin Iitin Yrittäjät Kymestä. Iitin Yrittäjät toimii aktiivisesti yritysolosuhteiden parantamiseksi esimerkiksi vaikuttamalla nopeiden tietoliikenneyhteyksien saamiseen. Yhdistyksen järjestämässä Rakenna ja remontoi -päivässä vieraili yli 500 rakentamisesta ja remontoimisesta kiinnostunutta kävijää. Se toi suoraa hyötyä alan yrityksille.

Liedon Yrittäjät tarjoaa ratkaisuja työvoimapulaan

Liedon Yrittäjät Varsinais-Suomesta palkittiin parhaana 200–500 jäsenyrityksen sarjassa. Yhdistyksen hyvä yhteistyö kunnan kanssa näkyy muun muassa keskustan kaavoituksessa sekä omistajanvaihdosten ja matkailun edistämisessä. Alueen yritysten työvoimapulaan on vastattu rekrytointitapahtumilla ja tiedottamalla tehokkaasti oppisopimuskoulutuksesta.

Kuopion Yrittäjät pitää yritysten puolta ja yrittäjistä huolta

Suurimpien yhdistysten, eli yli 500 jäsenyhdistyksen sarjassa palkittiin Kuopion Yrittäjät Savosta. Kuopion Yrittäjät toimii strategiansa mukaisesti: pitää yritysten puolta ja yrittäjistä huolta. Säännölliset ja maksuttomat Bisnesrehvit kasvattavat osallistujamäärä kerta kerralta. Liiketoimintaa kehittävä Strategia!-koulutus on myös saanut hyvän vastaanoton.

Vuoden tekijä Raahen Yrittäjät huolehtii jäsenyrittäjien hyvinvoinnista

Raahen Yrittäjät Pohjois-Pohjanmaalta on Vuoden tekijä. Raahen Yrittäjät järjesti jäsenistölleen kolme kuukautta kestäneen hyvinvointiprojektin. Talkootunteja taustalla on yli sata. Palaute jäsenistöltä on ollut poikkeuksellisen innostunutta ja vahvistanut jäsenten sitoutumista yhdistykseen.

Vuoden vaikuttaja Kauhajoen Yrittäjät on saanut aikaan konkreettisia muutoksia kunnassa

Eteläpohjalainen Kauhajoen Yrittäjät sai vaikuttamisellaan aikaan selkeitä muutoksia, joten se valittiin Vuoden vaikuttajaksi. Kauppiastiimin perustettiin ja toteutettiin yritysten osaamiskartoitukset, jotka auttavat yrityksiä ennakoimaan työvoiman kohtaanto-ongelmaa. Yritysvaikutusten arviointi on otettu kunnassa pysyväksi toimintatavaksi. Kunnan hankintapolitiikka on muuttunut yritysystävällisemmäksi siten, että hankinnat jaetaan yhä pienempiin osiin. Yhdistys vaikutti myös siihen, että saatiin läpi aloite tien 672 perusparannuksesta.

Vuoden viestijä Jyvässeudun Yrittäjät on onnistunut Facebook-viestinnässä

Jyvässeudun Yrittäjät Keski-Suomesta valittiin Vuoden viestijäksi. Yhdistys on keskittynyt viestinnässään Facebookiin ja onnistunut siinä loistavasti. Yhdistyksen hallituksessa seurataan Facebook-nostojen suosiota ja vaikutusta. Uutena kokeiluna toimintasuunnitelma on tehty yhdessä jäsenistön kanssa Facebook-livenä.

– Tunnustus tuntuu hyvältä, kun tätä tekee harrastuksena – vakavamman puoleisena. Me teimme tietoisen valinnan ja testasimme sitä. Se oli onnistunut valinta, Jyvässeudun Yrittäjien varapuheenjohtaja Seija Kiiskilä (kuvassa alla vasemmalla) kertoo.

– On hienoa, että nostetaan finalisteja esiin ja kerrotaan esimerkkejä. Vaikka samaa ideaa ei voisi viedä sellaisenaan omaan toimintaan, voi miettiä, miten ideaoita voisi monistaa omaan käyttöön. Täällä puhutaan paljon yrittäjien hyvinvoinnista, mutta kannattaisi puhua myös yhdistyksissä työskentelevien jaksamisesta, hän jatkaa.

Suomen Kiinteistönvälittäjät SKVL ry on vuoden toimialajärjestö

Suomen Kiinteistönvälittäjät ry on kehittänyt pitkäjänteisesti perinteistä, yli 70 vuoden historian omaavaa järjestöä. Kiinteistönvälitysalan uudistuessa SKVL on säilyttänyt vahvan edustavuuden ja järjestäytymisasteen järjestönä, johon kuuluu 400 paikallista kiinteistövälitystoimistoa ympäri Suomen.

Paras aluejärjestökumppani

Yrittäjäjärjestön yhteistyökumppanit Elo ja Fennia valitsivat Suomen Yrittäjien 20 aluejärjestöstä parjaan yhteistyökumppanin. Palkinnon sai Satakunnan Yrittäjät.

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi