17.11.2017 klo 08:49
Uutinen

Yrittäjät uskovat valinnanvapauden muutosvoimaan

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien kuten myös kattojärjestö Suomen Yrittäjät pitävät valinnanvapautta hyvänä asiana. Hallituksen valinnanvapauslakiluonnos on valmistunut ja hyvä uudistus on syntymässä. Suomalaisten pitää päästä nopeammin hoitoon, ja meidän on pystyttävä tuottamaan laadukkaat palvelut nykyistä kustannustehokkaammin. Uskomme, että valinnanvapaus on muutosvoima, joka saa tämän tapahtumaan.

”Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien 1.1.2018 aloittava puheenjohtaja Jussi Riikonen uskoo valinnanvapauden tuovan alueen yrittäjille uusia mahdollisuuksia liiketoimintaan. Pienet sosiaali- ja terveysalalla toimivat yritykset pystyvät jatkuvasti kehittämään toimintaansa asiakkaan tarpeet huomioiden, koska toimivat usein hyvin läheisesti asiakasrajapinnassa. Pienillä nk. sote-yrityksillä on kasvot ja asiakkaiden palaute saavuttaa helpommin myös ylimmän johdon – yritys on monesti se tuttu ja turvallinen, summaa valinnanvapauteen liittyvää keskustelua tuleva puheenjohtaja Jussi Riikonen.”

Asiakasseteli konkretisoi palvelun

Asiakasseteli on tulossa käyttöön esimerkiksi kotiin vietävissä palveluissa, asumispalveluissa ja fysioterapiassa. Asiakassetelillä voit ostaa sinulle myönnetyn palvelun haluamaltasi yrittäjältä.

”Asiakasseteli konkretisoi valinnanvapauden asiakkaalle ja mahdollistaa myös alan pk-yrittäjien mukana olemisen sote-palvelujen tarjoajana, toteaa Riikonen.”

Laaja-alaista ja pitkäaikaista tukea tarvitsevat vanhukset, vammaiset ja kehitysvammaiset saavat käyttöönsä henkilökohtaisen budjetin, joka on sekä inhimillisesti että yrittäjien näkökulmasta erittäin hyvä keino toteuttaa valinnanvapaus. On oikein, että ihminen saa itse päättää asumisestaan ja arjestaan. Ja että hänellä on mahdollisuus tehdä se käyttämällä oman kotikuntansa yrittäjän palveluja.

Muuttuuko tämä kaikki todeksi? Kyllä, suomalaiset pk-yritykset haluavat palvella asiakkaitaan paremmin ja sujuvasti. Suomessa on vuoden 2015 lukujen mukaan lähes 19 000 sote-alan yritystä. Yrityksistä 95 % mikroyrityksiä, suuryrityksiä vain 27 kpl eli pk-yrityksiä lähes kaikki. Nämä yritykset työllistävät lähes 70 000 henkilöä ja toimialan liikevaihto on 6059 miljoonaa euroa vuodessa. Nämä yritykset uskovat valinnanvapauteen ja haluavat olla mukava tarjoamassa hyviä tuotteita ja palveluja meille suomalaisille, toteaa Riikonen.

Lisätietoja: Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät pj. 1.1.2018 alkaen Jussi Riikonen p. 040 3100 501