4.9.2019 klo 11:09
Uutinen

Yrittäjät yhteistyöhön Googlen kanssa – ”Haluamme antaa jokaiselle yrittäjälle mahdollisuuden digitaitojen vahvistamiseen”

Google ja Suomen Yrittäjät järjestävät digikoulutusta kymmenellä paikkakunnalla. ”Riittävät digitaidot ovat tämän päivän yrittäjän henkivakuutus”, sanoo Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Suomen Yrittäjät tekee koulutusyhteistyötä Google Finlandin kanssa heidän Grow with Google -ohjelmaansa liittyen. Tulevien kuukausien aikana järjestetään koulutuskiertue kymmenellä paikkakunnalla. Paikkakunnat ilmoitetaan myöhemmin.

Tämän lisäksi Google järjestää yrittäjille ilmaisia etäkoulutuksia (katso linkit näihin webinaareihin jutun lopussa).

– Suomen Yrittäjät on tärkeä yhteistyökumppani, totesi Googlen maajohtaja Antti Järvinen Ylen aamu-tv:ssä keskiviikkona.

Google avasi keskiviikkona Helsingissä kaikille avoimen ja ilmaisen digitaitojen oppimistilan Digital Garagen. Avajaisissa oli maajohtaja Antti Järvisen lisäksi muun muassa työministeri Timo Harakka, Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen ja Yrittäjien Mikael Pentikäinen.

Digital Garage on osa Grow with Google -ohjelmaa, jonka tavoitteena on kouluttaa digitaitoja 10 000 suomalaiselle. Ohjelma on tarkoitettu niin työnhakijoille, opiskelijoille kuin lapsille ja nuorille – sekä tietysti yrityksille.

Digitaidot kuin henkivakuutus

Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen korostaa, että digitaidot ovat kuin henkivakuutus tämän päivän yrittäjille.

– Digimaailma ei kierrä ketään vaan koskee kaikkia. Siksi haluamme antaa jokaiselle yrittäjälle mahdollisuuden digitaitojen vahvistamiseen, Pentikäinen kertoo.

Hän muistuttaa, että joillekin digitaalinen osaaminen voi antaa merkittävän kilpailuedun, joka tuo kestävää menestystä.

Pk-yrittäjien digikoulutukselle on tutkitusti suuri tarve. Vuonna 2017 Googlen, Suomen Yrittäjien ja Vainu.io Software Oy:n selvitys kartoitti suomalaisten pk-yritysten kotisivuja ja online-markkinointiviestintää. Selvityksessä jaoteltiin pk-yritykset neljään luokkaan: digi-pudonneet, digi-eksyneet, digi-mainostajat ja digi-voittajat.

Digi-pudonneiden luokkaan kuului vuoden 2017 alkupuolella 35 prosenttia pk-yrityksistä. Heillä ei ollut ollenkaan verkkoläsnäoloa – ei edes Facebook-sivua.

– Google on digitaalisen maailman supermahti. On hienoa, että voimme tehdä Googlen kanssa yhteistyötä suomalaisten yrittäjien hyväksi. Kannustan siksi osallistumaan kierroksen tapahtumiin aktiivisesti, Mikael Pentikäinen sanoo.

Digiaiheisia webinaareja

Google ja Suomen Yrittäjät järjestävät loppuvuoden aikana myös useita digitalisaatioon liittyviä ilmaisia etäkoulutuksia.

Alla näiden webinaarien linkit, minkä kautta löytyvät koulutusten kaikki tiedot.

Digitaalisen markkinointistrategian perusteet 8.10. klo 9.30

Verkkoanalytiikan ja Google Analyticsin perusteet 6.11.2019 klo 14.30

Näit luot menestyvän verkkokaupan, joka toimii myös mobiilissa 22.11. klo 9.30

Paranna yrityksesi näkyvyyttä netissä ja somessa 3.12.2019 klo 9.30

Suomen Yrittäjien koulutuskalenteri löytyy osoitteesta www.yrittajat.fi/koulutus

Jari Lammassaari

jari.lammassaari(at)yrittajat.fi