19.5.2020 klo 16:30
Uutinen

Yrittäjätarinat: Omasta kunnosta kannattaa pitää huolta

Etätyöt kotona ja siinä sivussa lasten etäkoulun pitäminen. Vähäinen liikkuminen ulkona koronan aikana ja lopulta ajautuminen siihen, että tuntuu, ettei jaksa lähteä pois kotoa. On mukavampaa jäädä sohvan nurkkaan katsomaan elokuvia suoratoistopalveluista. Kuulostaako tutulta? – Omasta hyvinvoinnista kannattaa pitää huolta, jotta jaksaa tämän vaikean ajan yli, muistuttaa yrittäjä Heli Ahvenainen Power Gym Kouvolasta.

Kesää kohti mennään ja vielä ehtii rantakuntoon. Se näkyy Helin mukaan myös heillä.
– Erilaisia ruokavalioita ja kuntoprojekteja tehdään näin keväisin.
Näinä aikoina, kun monet liikuntapaikat ovat kiinni, voi myös kuntoilu jäädä vähemmälle ja oma jaksaminen on nollissa.
-On erityisen tärkeää, että pidämme omasta hyvinvoinnistamme huolta.

Sama tilanne kaikilla
Kun korona iske meihin, iski se samalla myös moniin yrityksiin.
– Kyllähän sitä toivoo, että tämä tilanne menisi pian ohi ja palaisi normaaliksi. Kaikilla meillä yrittäjillä on sama tilanne, emmekä voi siihen itse vaikuttaa.
Heli muistuttaakin, että ihmiset uskaltaisivat lähteä liikkeelle käyttämään paikallisia palveluja.
– Hakekaa esimerkiksi noutoruokaa, jotta palvelut säilyvät.
Kun ovet sitten avataan kunnolla kaikkiin yrityksiin, toivoo Heli, että ihmiset lähtisivät liikkeelle ja käyttämään palveluita.

Power Gymillä on ovet auki
Vaikka korona onkin vaikuttanut kuntosalilla käyntiin, on Heli iloinen siitä, että asiakkaat eivät ole kokonaan hylänneet heitä. Heli toteaakin naurahtaen, että asiakkaat osaavat itse päättää, tulevatko salille vai eivät.
– Asiakkaita on käynyt ihan mukavasti, mutta kyllä sen huomaa, että määrät ovat vähentyneet. Osa asiakkaista on laittanut jäsenyytensä tauolle, mutta toki on myös niitä, jotka ovat irtisanoneet jäsenyytensä.
Toki on myös niitä, jotka ovat olleet huolissaan kuntosalien aukiolosta.
– Osa asiakkaista onkin kysellyt, että onhan teillä ovat auki.
Kuntosalin lisäksi Power Gym tarjoaa asiakkaille erilaisia liikuntaryhmiä, joita ei ole kokonaan unohdettu ja jätetty väliin koronan vuoksi.
– Haminassa vedetään liikuntaryhmiä etänä.Hyvä hygienia Power Gym -kuntosalit Kouvolassa ja Haminassa sekä Hamina Lady ovat pitäneet ovensa avoinna koronan aikana. Pelko siitä, että korona leviäisi tai että sairastuisi salilla, on Helin mukaan pieni.
– Meidän asiakkaamme eivät muutenkaan tule kipeänä salille normaalinkaan kuumeen tai flunssan kanssa. Ja treenaaminen muutenkin sairaana ei ole hyvästä.
Toki hygieniaan on varauduttu, niin kuin on tehty ennen koronaakin. Heli kertoo, että heidän saleillaan on varauduttu tartunta riskin pienentämiseksi tehostamalla siivousta ja laitteiden sekä tarvikkeiden desifiointia.
– Salin laitteet ja tilat desinfioidaan päivittäin. Myös asiakkaita on kehotettu putsaamaan laitteet ennen ja jälkeen niiden käytön. Saleille on toimitettu sitä varten lisää erilaisia välineitä, joilla jokainen asiakas voi putsata kuntoiluvälineet. Salillamme on myös aina ollut vapaasti käytettävissä käsidesiä ja näin tulee olemaan myös tulevaisuudessa.

Tarjous jäsenyrittäjille
Heli toivookin, että yrittäjät käyttäisivät toistensa palveluja. Hän kannustaa kaikkia Kymen Yrittäjien jäsenyrittäjiä liikkumaan ja antaakin heille pienen porkkanan.
– Annamme kaikille Kymen Yrittäjien jäsenyrittäjille treenin ja opastuksen veloituksetta sekä jäsenyyden etuhintaan.

Power Gym Kouvola Oy/Trainer&Health Oy
Tommolankatu 18, 45130 Kouvola
0400 584 886
www.powergym.fi, www.gym24seven.fi
Yrittäjä: Heli Ahvenainen