14.6.2021 klo 14:19
Uutinen

Yrittäjävaltuutettujen määrä kasvaa Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien alueella

Kuusikymmentäkaksi (62) yrittäjää aloittaa työnsä Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien alueen (Korsnäs, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Uusikaarlepyy, Vaasa ja Vöyri) valtuustoissa elokuussa. Määrä nousi viime vaaleista, sillä vuoden 2017 vaaleissa yrittäjävaltuutettuja oli neljäkymmentäkahdeksan (48).

– Hienoa, että yrittäjävaltuutettujen määrä kasvaa alueellamme. Yrittäjä todella ymmärtää ja tietää sen, mistä kunnan elinvoima syntyy, Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Hippi Hovi sanoo.

Tulos oli odotettu, sillä sataneljäkymmentäyhdeksän (149) yrittäjää oli ehdolla Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien alueen kunnissa, kun heitä viime vaaleissa vuonna 2017 oli yhdeksänkymmentäkolme (93).

Eniten yrittäjävaltuutettuja RKP:ssä

Yrittäjävaltuutettuja löytyy eniten RKP:n riveistä. Puolueen yrittäjäehdokkaat menestyivät erityisesti maaseutukunnissa. Toiseksi eniten yrittäjäehdokkaita on Kokoomuksella ja Perussuomalaisilla. Näin yrittäjävaltuutetut jakautuivat puolueittain Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien alueella:

RKP, 53

Kokoomus, 3

Perussuomalaiset, 3

SDP, 2

KD, 1

Alkavalla valtuustokaudella edessä monia haasteita, myös positiivisia

Valtuustot aloittavat elokuussa. Yrittäjävaltuutetuilla riittää työtä muun muassa koulujen ja oppilaitosten, yritysvaikutusten arvioinnin, uuden hyvinvointialueen ja SOTE-uudistuksen, kaavoituksen sekä hankintojen suhteen. Tulevalla kaudella alueen kuntien valtuustoilla on onneksi ratkottavana myös positiivisia ongelmia. Ne johtuvat pääosin suurista investointipäätöksistä. Alueelle sijoittuva akkumateriaalitehdas johtaa esimerkiksi työvoiman ja asuntojen lisääntyvään kysyntään.

Alueen tulevissa valtuustoissa myös monta Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien jäsentä

Korsnäsissa tulevaan valtuustoon valittiin Mikael K.A. Nordmyr, Thomas Ramstedt ja Kim Sebbas.

Mustasaaressa valtuustoon valittiin Marlene Ahlberg, Stig Beijar, Patrik Björkman, Sanmuel Broman, Tomas Bäck, Mikael Fredman, Johan Håkans, Niclas Nygård, Patrik Pada ja Micael Westerholm.

Vaasassa tulevaan valtuustoon valittiin Susanna Koski, Tommi Mäki, Katja Rajala ja Johan Ångerman.

Vöyrillä tulevaan valtuustoon valittiin Anna Bertills, Rainer Bystedt, Elina Ihamäki-Närkki, Leena Nikkari-Östman, Leif Sippus ja Ben-Johan Ståhlberg.

Onnittelut läpimenneille ja suuri kiitos kaikki te jäsenet ja muut yrittäjät, jotka asettumalla ehdolle kannoitte kortenne kekoon yrittäjäystävällisemmän Suomen puolesta!

Yrittäjien kuntavaalisivut: https://www.yrittajat.fi/kuntavaalit-2021/