15.6.2021 klo 13:09
Uutinen

Yrittäjävaltuutettujen määrä kasvoi Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toiminta-alueen kuntavaaliehdokkaista 17 % oli yrittäjätaustaisia. Valtuustoihin valituista 22 % (137 kpl) on yrittäjätaustaisia. Vuoden 2017 vaaleissa vastaava osuus oli 20 %.

Eniten yrittäjiä tuli valituksi Limingassa ja Pyhäjärvellä, joissa uusista valtuutetuista yrittäjätaustaisia on peräti 37 %. Tyrnävällä ja Siikajoella yrittäjien osuudeksi tuli 33 % ja Pudasjärvellä 30 %.

Vaalien tulos valaa luottamusta siihen, että kunnissa tullaan tekemään kuntapolitikkaa, joka huomioi paikallisen elinvoiman merkityksen. Paikalliset yritykset tuottavat verotuloja, luovat työpaikkoja ja tarjoavat lähipalveluita. Kestävällä pohjalla oleva kuntatalous rakentuu päätöksenteolle, jossa huolehditaan asukkaiden hyvinvoinnista ja mahdollistetaan yritysten toimintaedellytykset, toteaa toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjistä.

Yrittäjävaltuutetuista 52 % edustaa Keskustaa, 24 % Perussuomalaisia, 15 % Kokoomusta ja loput jakaantuvat pienempien puolueiden kesken.

Kuntien valtuustoissa päätetään monista yritysten toimintaan vaikuttavista asioista, mm. infraan, työmarkkinoiden toimivuuteen, kunnan tuottamiin palveluihin ja julkisiin hankintoihin liittyvistä asioista. Valtuutettujen ja paikallisten yritysten aktiivisella vuorovaikutuksella vahvistetaan luottamusta ja rakennetaan parempaa huomista kaikille kuntalaisille, kannustaa puheenjohtaja Jussi Riikonen Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjistä.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen, p. 050 5277 288

Yrittäjien kuntavaalisivut: https://www.yrittajat.fi/kuntavaalit-2021/