20.5.2021 klo 14:38
Uutinen

Yrittäjiä ehdolla valtuustoihin kaikissa kunnissa

Etelä-Savon kunnissa on ehdolla 224 yrittäjäehdokasta eri puolueiden listoilla. Koko maassa yrittäjiä on ehdolla melkein 500 enemmän kuin edellisissä kuntavaaleissa. Etelä-Savossa määrä on lähes sama kuin edellisen kerran. Ehdokasmäärä perustuu ehdokkaiden omiin ilmoituksiin.

­­- On ilahduttavaa, että yrittäjillä riittää energiaa ja aikaa yhteisten asioiden hoitamiseen, vaikka korona vaikuttanut vahvasti yritysten toimintaan. Näin kuntavaalien aikaan on hyvä muistuttaa mitkä asiat tukevat parhaiten yrittäjyyttä ja siinä samalla sitä elinvoimaa. Yleisen vetovoiman lisäämisen ja ripeän lupakäsittelyn lisäksi tärkeimpiä yrittäjyyden tukemisen keinoja yrittäjien mielestä ovat matala kiinteistövero (25 %), nopea kaavoitus (21 %), laadukkaat koulut (20 %), toimiva päivähoito (16 %), hyvät harrastusmahdollisuudet (10 %) ja kohtuullinen talous- ja jäteveden hinta (9 %). Yrittäjävaikuttaja on hyvä kuntapäättäjä, kiteyttää Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtaja Nina Rasola. Yrittäjät ovat vastuunkantajia ja useasti laajasti tekemisissä yhteiskunnallisten asioiden kanssa työnsä puolesta. Kuluttajien kanssa tekemissä olevat yrittäjät kuulevat kuinka kunnilla oikeasti menee, jatkaa Rasola.

Eniten yrittäjäehdokkaita on keskustalla (100), toiseksi eniten kokoomuksella (55) ja kolmanneksi eniten perussuomalaisilla (27).

Ensimmäistä kertaa kuntavaaleihin osallistuvalla Liike Nyt:illä on kahdeksan yrittäjäehdokasta. Muiden puolueiden ehdokkaat jakautuvat seuraavasti: Kristillisdemokraateilla on yhdeksän, sitoutumattomien listoilla kahdeksan, vihreillä kuusi, Sdp:llä kolme, vasemmistoliitolla ja sinisillä molemmilla kolme ja IKL:n listalla on yksi samoin kuin omalla ryhmällä on ehdokkaana yksi yrittäjäehdokas.

Yrittäjäehdokkaisiin voi tutustua Yrittäjien kuntavaalisivuilla. Ennakkoäänestys alkaa 26.5., ja varsinainen vaalipäivä on 13.6.2021.

Ehdokkaat voivat antaa yrittäjyyslupauksen

Yrittäjiä on paljon ehdokkaina, mutta vielä enemmän heitä on äänestäjinä. Yrittäjäjärjestö tarjoaakin kaikille kuntavaaliehdokkaille mahdollisuuden kertoa yrittäjä-äänestäjille ja muille yrittäjyyttä tärkeänä pitäville äänestäjilleen omista ajatuksistaan antamalla yrittäjyyslupauksen.

Yrittäjyyslupaus on lupaus rakentaa yritysystävällisiä kuntia. Sen tekemällä ehdokas voi kertoa äänestäjille, että on valtuutettuna valmis tekemään töitä yritysten, yrittäjien ja työpaikkojen puolesta. Lupauksen voi tehdä osoitteessa www.yrittajyyslupaus.fi.

Lähilauantaina ehdokkaat voivat tutustua kotikulmiensa yrityksiin

Lauantaina 29.5. vietetään Lähilauantaita. Yrittäjäjärjestö muistuttaa kampanjalla, että ostoksilla voi vaikuttaa omaan lähiympäristöön.

Lähilauantai on myös kuntavaaliehdokkaille hyvä mahdollisuus perehtyä alueen yrityksiin. Osassa maata yrittäjiä voi ihan tavata, ja osassa koronatilanteen vuoksi voi olla turvallisempaa tutustua yrityksiin verkossa.

Yritykset ovat kunnille tärkein voimavara. Nostetaan heitä yhdessä esille sosiaalisessa mediassa. Esitellään yrityksiä, jotka ovat luomassa elinvoimaa ja tuottamassa meille tuiki tärkeitä paikallisia palveluita. Osallistuminen on helppoa, käy paikallisessa yrityksessä ja julkaise heistä omaan sosiaalisen mediaan kuva hästagillä #lahilauantai tai suosittele kaverille paikallista palvelua tai tuotetta, innostaa Etelä-Savon Yrittäjien aluejohtaja Heidi Loukiainen.

Lisätietoja Lähilauantaista saa osoitteesta https://me.yrittajat.fi/lahilauantai.

Lisätietoja: Heidi Loukiainen, aluejohtaja, Etelä-Savon Yrittäjät, p. 050 552 9930

Yrittäjien kuntavaalisivut: https://www.yrittajat.fi/kuntavaalit-2021/