Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

20.6.2018 klo 19:45
Uutinen

Yrittäjien elinkeinopoliittinen mittaristo 2018 julkistettiin

Elinkeinopoliittinen mittaristo (ELPO) -kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. Koko maan keskiarvo elinkeinopolitiikasta oli 6,74. Nurmijärven tulos oli 6,6.

Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittinen mittaristo (ELPO) -kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti.

ELPO-kysely toteutettiin 16.2.-16.4.2018 ja siihen vastasi 5 835 jäsenyrittäjäämme. Toivomme, että tuloksia hyödynnetään mahdollisimman laajasti kuntien elinkeinopolitiikan kehittämistyössä.

Vuonna 2018 kuntien saama keskiarvo elinkeinopolitiikasta on 6,74. Tulos on hieman parempi kuin vuonna 2016 (6,65). Kiitettävän arvosanan (9–10) jäsenyrittäjistä antaa 11 % ja heikoimman arvosanan (4) antaa 7 %. Kaikki elinkeinopolitiikan osa-alueet paranivat vuonna 2018 vuoteen 2016 verrattuna. Jokainen kunta haluaa olla yrittäjäystävällinen ja kuntajohto ymmärtää yrittäjyyden tärkeyden verotulojen, työpaikkojen ja palveluiden mahdollistajana. Parhaat kunnat erottuvat siinä vaiheessa, kun strategiat muuttuvat todeksi.

Kunnittain tarkasteltuna arvosanat vaihtelevat suuresti. Parhaan arvosanan saavat Lieto Varsinais-Suomesta (8,87), Muurame Keski-Suomesta (8,73) ja Ilmajoki Etelä-Pohjanmaalta (8,42). Aluetasolla elinkeinopolitiikan kokonaisarvosana vaihtelee Pohjois-Karjalan kuntien yhteenlasketusta keskiarvosta 7,12 Päijät-Hämeen 6,38.

Koko uutinen Suomen Yrittäjien sivulta tästä.

Nurmijärven kuntakohtainen raportti tästä.

Nostimme asian esille Nurmijärvellä

Nurmijärven Yrittäjät haluaa ylläpitää yrittäjien ja kunnan päättäjien välillä aktiivista keskustelua kunnan elinkeinopolitiikasta ja sen toteutumisesta yrittäjyyttä tukevaksi. Nurmijärven sijainti tutkimuksessa valtakunnallisen keskiarvon alapuolella tulee ottaa mahdollisuutena kehittää toimintaa edelleen.

Tästä Nurmijärven Uutisten aiheesta kirjoittamaan juttuun.