3.3.2021 klo 08:39
Uutinen

Yrittäjien ja korkeakoulujen yhteistyötä halutaan lisätä

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät haluaa lisätä yrittäjien yhteistyötä alueen korkeakoulujen kanssa. Tuoreen Pk-yritysbarometrin mukaan 17 prosenttia kyselyyn vastanneista pohjoispohjalaisesta yrityksistä tekee yhteistyötä korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa ja 31 prosenttia ammatillisten oppilaitosten kanssa.

– Tärkeimmät yhteistyön muodot olivat; koulutusyhteistyö, opinnäytetyöt, innovaatioiden kehittäminen ja opiskelijoiden rekrytointi. Ottaen huomioon, että 17 prosenttia käsittää koko alueemme yrityskannan yksinyrittäjät mukaan lukien, voidaan yhteistyötä tekevien yritysten määrää pitää hyvänä. Korkeakoulujen sekä tutkimuslaitosten ja yritysten välisessä yhteistyössä on kuitenkin paljon hyödyntämätöntä potentiaalia, toteaa Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen.

Kolehmaisen mukaan alueen yrityksillä on pitkä perinne yhteistyöstä ammatillisten oppilaitosten kanssa. Yhteistyön muodot ovat hyvin samankaltaisia, mutta painottuivat enemmän käytännön tekemiseen. Moni ammatillisen koulutuksen saanut on ryhtynyt itse yrittäjäksi. Nyt Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät haluaa tiivistää yhteistyötä myös Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun kanssa.

Vuodenvaihteessa Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät aloitti yhteistyön Oulun yliopisto JOY eli Jatkuvan oppimisen yliopiston kanssa. Kolehmaisen mukaan tavoitteena on löytää konkreettisia toimia, joilla tehdään yliopiston tarjontaa näkyväksi yrittäjien keskuudessa.

– Yritysten ja korkeakoulujen välinen yhteistyö on kaikin puolin erittäin tavoiteltavaa ja tuottaa hyviä tuloksia monella eri tavalla tarkasteltuna, toteaa Oulun yliopiston yhteistyösuhteiden vararehtori Arto Maaninen.

– Oulun ammattikorkeakoulu on jo pitkään kouluttanut Pohjois-Suomen työelämätarpeisiin osaajia ja tarjonnut hyvän polun yrittäjäksi ryhtymiseen. Opiskelijoiden on tärkeää päästä näkemään ja kokemaan yrittäjyyttä konkreettisesti. Yhteistyön tiivistäminen Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien kanssa nähdään erittäin tärkeäksi, kertoo Oulun ammattikorkeakoulun rehtori Heidi Fagerholm.

Korkeakouluyhteistyöstä kertovat tiedot käyvät ilmi tuoreesta Pk-yritysbarometrista, jonka teettivät Suomen Yrittäjät, työ- ja elinkeinoministeriö ja Finnvera. Pk-yritysbarometriin vastasi 222 yrittäjää Pohjois-Pohjanmaalla. Suomen Yrittäjät, työ- ja elinkeinoministeriö ja Finnvera teettävät Pk-yritysvarometrin kaksi kertaa vuodessa. Se on alueellisesti ja toimialarakenteeltaan Suomen kattavin elinkeinoelämän kysely.

Lisätietoja:

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät Marjo Kolehmainen 050 5277 288
Oulun yliopisto, yhteistyösuhteiden vararehtori Arto Maaninen 040 746 3117
Oulun ammattikorkeakoulu, viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala 050 5693 565

Joy – Jatkuvan oppimisen yliopisto > https://www.oulu.fi/joy/yrityksille-ja-organisaatioille
Pk-yritysbarometri: https://www.yrittajat.fi/wp-content/uploads/2021/03/pk_barometri_kevat2021.pdf
PDF icon24000_pk-baro_kevat-2021_aluekalvot_pohjois-pohjanmaan_yrittajat.pdf