Hanna Munter kuvattuna Logomon sillalla.
4.9.2023 klo 10:28
Uutinen

”Yrittäjien ja kunnan kohtalonyhteys on vahva” – Yrittäjän päivää juhlitaan elinvoimalupauksin

Moni varsinaissuomalainen kunta solmii Yrittäjän päivän viikolla elinvoimalupauksen.

Tiistaina 5.9. vietetään valtakunnallista Yrittäjän päivää, minkä kunniaksi tiistaina Aurassa, Nousiaisissa, Mynämäellä ja Marttilassa solmitaan Suomen Yrittäjien paikallisyhdistysten kanssa elinvoimalupaukset.

– Yrittäjien ja kunnan kohtalonyhteys on vahva. Kunta säilyttää elinvoimansa vain, jos siellä toimivat yritykset menestyvät. Elinvoimalupaus on yhteinen kannanotto ja lupaus siitä, että paikkakunnalla edistetään aktiivisesti yrittäjäystävällistä ilmapiiriä ja yrittämisen olosuhteita, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter sanoo.

Myöhemmin syksyllä vastaavat lupaukset on tarkoitus solmia ainakin Kaarinassa, Loimaalla, Liedossa, Sauvossa, Pöytyällä, Maskussa, Salossa ja Somerolla. Naantali ja Varsinais-Suomen liitto ovat tehneet elinvoimalupaukset jo aiemmin tänä vuonna.

Varsinais-Suomen Yrittäjät neuvottelee alueen kuntien kanssa säännöllisesti.

– Toiveemme on, että kunnassa tehtävillä päätöksillä poistetaan yrittäjyyden esteitä, ei luoda niitä. Sote-tehtävien poistuminen tarjoaa kunnille mahdollisuuden keskittyä tukemaan elinvoimaa, Munter toteaa.

Hänen mukaansa keskeistä on vuoropuhelu ja keskustelu alueen yrittäjyyden ja yritysten tilasta. Tähän elinvoimalupaus luo hyvän pohjan.

– Elinvoimalupauksiin on kirjattu yhteisiä tavoitteita, joilla kunnan yrittäjämyönteisyyttä kehitetään. Konkreettisesta yhteistyöstä on mutkattomampaa keskustella ja päättää, kun tahto- ja tilannekuva kunnan ja paikallisten yrittäjien välillä on yhteinen, Munter sanoo.

Juttua muokattu 4.9. klo 13.32: korjattu tieto, että myös Aurassa solmitaan elinvoimalupaus ti 5.9.

Suvi Uusitalo-Sirén