19.6.2017 klo 14:58
Uutinen

Yrittäjien ja partiolaisten yhteinen Suomi 100 -kampanja vei helsinkiläiset yrittäjät perheineen Nuuksioon

Aurinkoinen kevätlauantai 13.5. tarjosi hyvät puitteet yrittäjäyhdistysten ja partiolaisten yhteiselle metsäretkelle. Kohtaamispaikaksi oli valittu Suomen Luontokeskus Haltia, jossa oli aluksi tunnin opastettu kierros. Tämän jälkeen oli luvassa patikointia, tehtävärasteja ja ruokailua Nuuksion metsäisessä maastossa.

Partiolaiset vastasivat metsäretken sisällöstä ja toimintarasteista. Itä-Helsingin Yrittäjien kumppani, Vuosaaren Rastipartion lippukunta oli etukäteen valmistellut neljä rastia, jotka ryhmiin jaetut yrittäjäryhmät perheineen kiersivät. Kanta-Helsingin Yrittäjät vastasi muonituksesta ja muista retkijärjestelyistä.

Vuosaaren Rastipartion johtajisto järjesti partioteemaisia toimintarasteja

Toimintarastit olivat leppoisia ja mukavia ja nuoret partiolaiset avustivat tehtävissä. Ensimmäisenä tehtävänä oli saada laavulle tuli, jotta voitaisiin grillata vaahtokarkkeja. Nuorten partiolaisten avustuksella tuohta apuna käyttäen tuli saatiin helposti syttymään ja ensimmäisen ryhmän suut makeaksi. Vaahtokarkkien grillaaminen on yllättävän hauskaa ja haastavaa. Ensin piti löytää puinen grillaukseen sopiva tikku ja sen jälkeen oli varottava polttamasta vaahtokarkkia, sillä karkki syttyi helposti palamaan. Täydellisesti paahdetussa vaahtokarkissa sisältö valui nätisti ulos pinnan ollessa rusahtava. Tässä rastissa isoisä osasi neuvoa jälkipolvea.

Toisena rastina oli pakotehtävä. Ryhmän rohkein sidottiin partioteltan keskitolppaan ja vinkkejä etsien ja numerolukkoja avaten hänet irrotettiin tolpasta, johon hänen oli kiinnitetty lukolla. Kolmantena oli suunnistustehtävä: metsästä piti löytää kuusi rastia, joista jokaisesta löytyi yksi kirjain. Suuntavinkkejä ja kompassia käyttäen löytyivät kirjaimet, joista muodostuva oikea sana oli NUUKSIO – kuinkas muutenkaan. Neljäntenä tehtävänä oli ottaa valokuva Nuuksion upealta näköalapaikalta ja laittaa se Instagramiin tai muualle someen. Ja miten kauniita kuvia saatiinkaan! Partiolaiset elävät selkeästi ajan hengessä – sometetaan metsässä.

Kanta-Helsingin Yrittäjät huolehti muonituksesta

Rastien jälkeen juotiin kahvia, tehtiin omatekoisia voileipiä ja syötiin grillimakkaraa. Kodan lämmössä juotu pannukahvi maistui tapahtumarastien jälkeen erinomaisen hyvältä. Kanta-Helsingin Yrittäjien yhdistyksen edustajat Janne Kangas ja Tero Puha (kuvassa) hoitivat kokemuksella retkikeittiön ja vatsat täynnä lähdetiin pienemmistä vanhimpaan kohti Helsinkiä. Ja olivathan mukana olleet pikku koiruudetkin nauttineet metsäpäivästä täysin siemauksin.

Tapahtuman järjestivät Kanta-Helsingin Yrittäjät ja Itä-Helsingin Yrittäjät.

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Suomen Partiolaiset kannustaa lippukuntiaan järjestämään metsäretkiä sellaisille lapsille ja nuorille, joille metsä ei ole entuudestaan tuttu. Yhteishengessä Suomen Yrittäjät kannustaa paikallisia yrittäjäyhdistyksiään tarjoamaan partiolaisille järjestelyapua retkien toteutukseen. Yrittäjien tukema partiolaisten Yhdessä metsään -kampanja kestää läpi vuoden.

Teksti ja kuvat: Sarianne Reinikkala, puheenjohtaja, Helsingin Yrittäjät