9.6.2022 klo 11:05
Uutinen

Yrittäjien kuntabarometri: Porvoo entistä parempi paikka yrittää

Porvoo sijoittui Suomen Yrittäjien teettämässä Kuntabarometri-tutkimuksessa valtakunnallisella tasolla suurten yli 50 000 asukkaan kaupunkien sarjassa kuudennelle sijalle. Kärkipaikan vei Seinäjoki ja Porvoon edelle nousivat myös Kuopio, Kotka, Vaasa ja Hämeenlinna.

Tutkimuksessa kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti.

Edellisessä vuonna 2020 teetetyssä tutkimuksessa Porvoo löytyi sijalta 14. Porvoon Yrittäjät, Porvoon kaupunki ja kehitysyhtiö Posintra asettivat kunnianhimoiseksi tavoitteeksi nostaa Porvoon sijoitusta seitsemänneksi vuoden 2022 tutkimuksessa.

Elinkeinoelämän tilan ja yrittämisen olosuhteiden parantamiseksi Porvoon kaupunki, Porvoon Yrittäjät ja kehitysyhtiö Posintra kokosivat loppuvuonna 2020 kehittämistyöryhmän.

Työ on tuottanut tulosta ja asetettu tavoite jopa ylitettiin.

– Kehittämistyöryhmän pitkäjänteinen kolmikantayhteistyö on ollut hyvää ja hedelmällistä, Porvoon Yrittäjien puheenjohtaja Patrik Björkman iloitsee.

Myös Porvoon apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz kiittelee työryhmän hyvää ja tiivistä dialogia. 

Porvoon kaupunki, Porvoon Yrittäjät ja Posintra juhlistivat Kuntabarometrin tuloksia mediatilaisuudessa Posintrassa torstaina.

Vaikka tuoreimmat Kuntabarometrin tulokset elinkeinojen edistämisessä ovat Uudellamaalla ja myös Porvoossa varsin vaatimattomat, on suunta oikea.

Von Schoultz pitääkin yksittäisiä tuloksia olennaisimpina toimenpiteitä, joita elinkeinoelämän edistämiseksi Porvoossa on tehty.

  • Tärkeintä tässä on ollut kaksivuotinen matka.

Samoilla linjoilla on Posintran toimitusjohtaja Fredrik Pressler.

– Absoluuttiset luvut ovat sivuseikka. Tärkeämpää on kehitys.

Yrittäjät arvostavat yrityspalveluista eniten sujuvia lupapalveluja, aloittavat yrittäjän palveluja ja verkostoitumismahdollisuuksia.

Von Schoultzin mukaan ”turpiin tulee” eniten henkisellä puolella.

– Yrittäjäystävällisyyden mielikuviin vaikuttaminen on haasteellista, apulaiskaupunginjohtaja toteaa.

Kehittämistyöryhmä tulee asettamaan uudet tavoitteet seuraavan Kuntabarometriin.

– Yksi tavoite tulee seuraavaksi olemaan viestin perillemenon parantaminen, Porvoon elinkeinopäällikkö Elina Duréault toteaa.

Uudenmaan Yrittäjien alueen kuntien vertailussa sijalle viisi yltänyt Porvoo erottuu myös muista itäisen Uudenmaan kunnista. Askola on sijalla 12, Loviisa sijalla 14 ja Sipoo sijalla 17. Alueellisissa tuloksissa listattiin yhteensä 18 Uudenmaan kuntaa.

Teksti ja kuvat: Mika Laine/Itäväylä