Mika Haavisto palkittiin vuosikymmenen työstä omistajanvaihdosten hyväksi. Kuva: Anneli Komi
19.9.2023 klo 07:20
Uutinen

Yrittäjien Mika Haavisto palkittiin pitkäjänteisestä työstä omistajanvaihdosten eteen

Suomen Yrittäjistä kesällä eläkkeelle jäänyt Mika Haavisto on saanut merkittävän tunnustuksen.

Mika Haavisto on saanut tämän vuoden Kerttu Saalasti -palkinnon Omistajanvaihdosfoorumissa tehdyn työn ansiosta. Palkinnossa huomioidaan valtakunnallinen merkittävyys, uutuusarvo, saavutetut tulokset ja vaikuttavuus.

Vuoden 2023 palkinto myönnettiin Haavistolle maanantaina. Suomen Yrittäjissä kesän eläköitymiseensä asti työskennellyt Haavisto johti Omistajanvaihdosfoorumia sen perustamisesta lähtien.

– Työtä omistajanvaihdosten edistämiseksi Omistajanvaihdosfoorumin puitteissa on tehty pitkään, noin kymmenen vuotta. On todella mahtavaa saada tällainen palaute työstä. Työ ei ole koskaan ollut yhden henkilön show. Olen erityisen iloinen siitä, että yhteistyöhön on saatu mukaan niin julkinen sektori, kolmas sektori, markkinaehtoiset toimijat kuin tutkijatkin, Haavisto sanoo.

5 000 euron palkinto myönnettiin Kerttu Saalasti -seminaarin yhteydessä Raahessa.

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin johtaja, professori Matti Muhos mainitsi palkintopuheessaan Mika Haaviston ansioksi ”valtakunnallisesti merkittävän omistajanvaihdosfoorumin ideoinnin, verkoston kokoamisen, toiminnan käynnistämisen ja pitkäjänteisen rakentamisen”.

Muhos sanoi Haaviston edesauttaneen toiminnallaan tuhansien yrittäjien, erityisesti mikroyrittäjien, yrityskauppoja kehittämällä markkinoita, edistämällä välittäjien osaamista, edistämällä uusien tuotteiden ja palveluiden saatavuutta ja tutkimalla ekosysteemiä.

Haavisto toivoo omistajanvaihdosten edistämistyölle jatkoa.  

– Tarve omistajanvaihdosten edistämiseksi ei lopu, vaan sille on kysyntää vielä pitkään. Toivon, että myös julkinen sektori ymmärtää asian tärkeyden, jotta Omistajanvaihdosfoorumin työ voi jatkua.

Kerttu Saalasti -palkinto

Kerttu Saalasti -palkinto on Kerttu Saalasti säätiön ja Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin yhdessä myöntämä palkinto.

Palkinto myönnetään vuosittain merkittävästä mikroyrittäjyyttä tai yrittävää kulttuuria edistävästä tutkimuksen, koulutuksen tai yhteiskunnallisen vaikuttamisen saavutuksesta.

Palkinto on arvoltaan 5 000 euroa.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus