21.1.2017 klo 19:54
Uutinen

Yrittäjien taskussa on kasvun avaimet

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kiitti Keski-Suomen Yrittäjäjuhlan puheessaan paikallista yrittäjäjärjestöä ja yrittäjiä erinomaisesta työstä jota he tekevät yrittäjyyden eteen

-On suuri ilo ja kunnia olla tervehtimässä teitä tänä iltana. Tämä on erityinen ilo monesta syystä. Niistä yksi tärkeä on se erinomainen työ, jota yrittäjäjärjestö tekee Keski-Suomessa. Täällä on vahva tekemisen meininki ja tahto uudistaa yrittäjäliikettä. Se on upea asia. Tämä työ tuo tuloksia eri rintamilla. Mm. jäsenkehitys on maan kärkipäätä. Iloani lisää se muu aherrus, jota Keski-Suomessa tehdään yrittäjyyden hyväksi monella rintamalla. Täällä nähdään laajalti, että yrittäjät luovat työtä ja toimeentuloa, jonka antaa mahdollisuuden rakentaa tasapainoista ja oikeudenmukaista isänmaata.

Suomi maailman vakain ja turvallisin

Puheessaan Pentikäinen otti laajasti kantaa maailmantilaan ja muistutti, että arvaamattomasta ajasta huolimatta Suomi on maailman vakain ja turvallisin maa. Suomessa on maailman paras hallinto ja riippumattomin oikeuslaitos. Täällä on Tanskan ohella vapaimmat ja luotettavimmat vaalit, maailman vapain lehdistö, mainio peruskoulutus ja mm. eniten metsiä Euroopassa.

-Edelliset sukupolvet ovat jättäneet vahvan perinnön. Muistamme heitä suurella kiitollisuudella. He ovat rakentaneet meille hienot edellytykset menestyä. Samaan aikaan on valitettavasti todettava, että joissakin asioissa olemme tärvelleet perintömme. Suomen suurin ongelma on massatyöttömyys, huomioi Pentikäinen.

Puheessaan hän painotti, että on aika tehdä välttämättömät uudistukset, jotka vapauttavat Suomen talouden ja työllisyyden kasvuun.

-On aika palauttaa Suomi kukoistuksen tielle, jolle edelliset polvet sen nostivat suurilla uhrauksilla ja kovalla työllä. Olemme tämän velkaa heille.

Pentikäinen nosti puheenvuorossaan esiin myös työn murroksen. Mitä teemme, kun kone korvaa entistä enemmän henkistä työtä? Ensimmäiseen koneaikaan vastattiin kehittämällä peruskoulutus, sosiaaliturva ja kilpailulainsäädäntö. Toiseen koneaikaan tulisi päivittää koulutusjärjestelmä tukemaan elämän kestävää oppimista, uudistaa sosiaaliturvajärjestelmä niin, että aina kannattaa ottaa vastaan työtä ja on panostettava kilpailuun sekä digitalisaatioon.

Toimitusjohtaja korosti, että olennaista on luoda työmarkkinamalli, joka sopii avoimen talouden maailmaan sekä tukee yrittäjyyttä ja työllisyyttä. Sellaisessa mallissa on sopimisen vapaus, koska jokainen yritys kohtaa eri tavalla kilpailun, joka on usein kansainvälistä.

– Pienen maan paras turva on terve talous, Pentikäinen muistutti.

Yrittäjien taskussa on kasvun avaimet

-Tämä porukka tässä salissa on avainroolissa Suomen talouden kääntämisessä. Yrittäjien taskussa on kasvun avaimet. Suomen hyvinvointi riippuu hyvin voimakkaalla tavalla yrittäjien rohkeudesta ja halusta kasvaa, investoida ja työllistää. Siksi meitä kannattaa tänä päivänä kuunnella, ja jokainen vastuullinen päättäjä myös niin tekee.

Lopuksi Pentikäinen nosti esiin sen, että tänä päivänä yrittäjyys on arvostetumpaa kuin ehkä koskaan Suomen historiassa. Nähdään, että yritysten menestyminen on tärkeää koko kansakunnalle.

-Yrittäjyys ja sen puolustaminen kysyvät rohkeutta. Britannian sota-aikojen legendaarinen pääministeri Winston Churchill kuvaili rohkeuden merkitystä seuraavasti: ”Rohkeus on olennaisin ihmisen ominaisuuksista, koska se on tekijä, joka mahdollistaa muut.” Tätä rohkeutta toivotan teille Suomen tulevaisuuden rakentajille, Päätti Pentikäinen.