31.8.2020 klo 13:30
Uutinen

Yrittäjien yhteistyöllä pyttipannut saatiin pelastettua

Yrittäjien yhteistyöllä pyttipannut saatiin pelastettua

Alavuden Yrittäjien järjestämä perinteinen Viinin ja viihteen ilta jouduttiin perumaan viime hetkellä paikkakunnalla todettujen koronatartuntojen vuoksi.

– Meillä täällä Alavudella todettiin kolme tapausta loppuviikosta eikä tartuntaketjusta ollut tietoa, niin mielestämme ainoa oikea ratkaisu oli perua tapahtuma. Harmittaa orkesterin ja Aulavan puolesta, että tässä kävi näin, sanoo Alavuden Yrittäjien varapuheenjohtaja Marko Vainionpää.

Tapahtumaan oli tilattu pyttipannua Laidun Herefordilta ja peruutuksen myötä niihin varatut ainekset uhkasivat jäädä käyttämättä.

– Laidun Herefordin yrittäjä Harjun Jussi soitti, että nyt on vähän paha rasti, kun edellisenä päivänä perutaan näin iso tilaus. Lupasin hänelle, että yritetään keksiä jokin ratkaisu, Vainionpää kertoo.

Ratkaisu tilanteeseen löytyi sillä, että paikallinen K-kauppias Maria Saarnio lupasi, että pyttipannua voi tulla myymään heidän kauppansa pihaan.

– Kun soitto Alavuden Yrittäjistä tuli, niin olin ehdottomasti heti mukana tällaisessa. Se, että autetaan toista yrittäjää, ollaan yhteisö ja keksitään yhdessä tempauksia, on minulle tärkeää eikä sen pitäisi olla keneltäkään pois, Saarnio sanoo.

Laidun Herefordin yrittäjä kiittelee alavutelaisten yrittäjien tekemisen meininkiä.

– Meillä olisi tavara mennyt ihan hukkaan, niin onhan tämä tosi hieno asia, että tilanne saatiin tällä tapaa luovittua eteenpäin, Harju kiittelee.

Kaupan pihamyynnin lisäksi Laidun Hereford ja Alavuden Yrittäjät lahjoittivat 50 annosta pyttipannua MLL:n paikallisyhdistyksen kautta alueen lapsiperheille.

Vainionpää on tyytyväinen Alavuden alueen yrittäjien yhteishenkeen. Erityisen kiitoksen hän antaa K-kauppias Saarniolle hänen toiminnastaan koronakriisin puhjetessa keväällä.

– Kun korona alkoi hankaloittaa yritysten toimintaa, niin meidän kauppiaamme keksi idean ottaa kauppaansa myyntiin muiden yrittäjien lahjakortteja. Hän ei veloittanut myynnistä mitään ja tilitti rahoja kerran viikossa toisille yrittäjille, kiittelee Vainionpää.