28.1.2019 klo 15:59
Uutinen

Yrittäjien ystävät kasvattivat kuntoa

Kunnossa kaiken ikää -ohjelma kannusteena

Työhyvinvointi ja työssäjaksaminen huolettaa myös Yrittäjien toimistolla. Asioita haluttiin lähteä kehittämään ja Kunnossa kaiken ikää (KKI) -rahoitus antoi siihen mahdollisuuden.

Mukana hankkeessa olivat samoissa toimitiloissa toimivat Yrittäjyyspalveluiden edustajat: Savon Yrittäjät, Kuopion Yrittäjät, Kuopionseudun Uusyrityskeskus sekä Savon Yrittäjä -lehti.

Hankkeessa tehtiin kaikille kuntokartoitukset, joissa selvitettiin jokaisen kehonikä. Yhteinen hyvinvointiluento ja henkilökohtaiset valmennuskeskustelut motivoivat porukkaa huolehtimaan itsestään paremmin.

– Oman kehoniän selvittäminen mittaamalla tuntui aluksi pelottavalta ajatukselta. Koko toimiston väki lähti testeihin kuitenkin rohkeasti ja toisiaan huumorinkin avulla tsempaten. Loppujen lopuksi testien lopputulokset yllättivät positiivisesti – kaikkien tuloksista löytyi jotakin hyvää, kertoo Kuopion Yrittäjien toiminnanjohtaja Kirsi Sisso-Litmanen.

Yhteistyökumppaniksi valikoitui Element Studio, joka teki hankkeeseen kuuluvat kuntokartoitukset, valmennukset ja luennot.

– Henkilökohtaisten valmennustapaamisten ja kuntokartoitusten pohjalta yhteisen hyvinvointiluennon teemaksi valikoitui työstä palautuminen ja unen merkitys, kertoo yrittäjä Riikka Sabat Element Studiolta.

Kehon Ikä -kuntokartoitusten tuloksissa näkyi ryhmän panostukset liikunnan lisäämiseen. Hienoja muutoksia syntyi erityisesti kehon voimatasoihin. Lisäksi koko ryhmästä n. 70% saavutti keskitasoa paremman tai jopa huippukunnon kestävyyskunnossa, joka on terveyden ja jaksamisen kannalta ehkä se kaikista tärkein fyysisen kunnon ominaisuus. Palautumiseen ja säännölliseen päivärytmiin panostaminen on edelleen tärkeä jatkotavoite, sillä esimerkiksi verenpaineiden osalta lievästi kohonneita arvoja oli aika monella.


Hae tukea työyhteisön liikuttamiseen!

KKI-hanketuki on tarkoitettu myönnettäväksi työyhteisöille, joissa halutaan kehittää kuntoa ja hyvinvointia. Hakuajat ovat maaliskuussa (1.–31.3.) ja syyskuussa (1.–30.9.).

Lisätietoja: www.kkiohjelma.fi/hanketuki