29.1.2021 klo 17:10
Uutinen

”Yrittäjyys on virusta väkevämpää” – Helsingin Yrittäjät – Pohjois-Helsinki ry palkittiin yhtenä vuoden parhaista yrittäjäyhdistyksistä

Helsingin Yrittäjä – Pohjois-Helsinki ry palkittiin Suomen Yrittäjien vuoden 2020 parhaana paikallisyhdistyksenä yli 200 jäsenyrityksen yhdistyksen sarjassa. Muut palkitut paikallisyhdistykset olivat Savitaipaleen Yrittäjät Etelä-Karjalasta ja Siikajoen Yrittäjät Pohjois-Pohjanmaalta. Vuoden 2020 toimialajärjestö on Fashion Finland.

Koronakriisi vaikutti paljon myös Suomen Yrittäjien paikallisyhdistysten toimintaan, kun esimerkiksi yrittäjille tärkeitä tapahtumia ei voinut järjestää normaalisti. Moni yrittäjäyhdistys onnistui uudistamaan toimintaansa hienosti, ja kilpailu parhaiden yrittäjäyhdistysten titteleistä oli kova.

Yrittäjäjärjestön vuoden 2020 parhaat paikallisyhdistykset palkittiin jäsenmäärän mukaan kolmessa sarjassa: 1–99 jäsenyritystä, 100–199 jäsenyritystä ja yli 200 jäsenyritystä. Palkinnot jaettiin Suomen Yrittäjien Vaikuttajafoorumi-verkkotapahtumassa 29.1.2021.

Pohjois-Helsingin Yrittäjät ponnisti voittoon ennakkoluulottomalla uudistumisella

Suurimpien eli yli 200 jäsenyritysten yhdistysten sarjan voitti Helsingin Yrittäjät – Pohjois-Helsinki ry.

– He ovat ennakkoluulottomasti lähteneet rakentamaan uudenlaisia tapahtumia ja kumppanuuksia. Lisäksi he vaikuttavat aktiivisesti, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen listaa pohjoishelsinkiläisten ansioita ja jatkaa listaa:

– Yhdistys on uudistanut kasvonsa freesillä yhteistyöllä ja aktivoivilla tapahtumilla, mikä näkyy myös jäsenmäärän kehityksessä.

Pohjois-Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Petra Bedda (kuvassa) pitää tunnustusta hienona uutisena haastavana aikana.

– Monen yrittäjän pakka on mennyt sekaisin ja tietenkin paikallisyhdistyksen kaikki toiminta ja tapahtumat piti miettiä uudelleen. Siinä mielessä tämä on hieno palkinto siitä kaikesta työstä. Tuntuu mahtavalta, Bedda kuvailee.

Pohjois-Helsingin Yrittäjät muutti toimintaansa viime vuoden keväällä nopealla aikataululla.

– Tarjosimme virtuaalisesti Zoomin kautta työnohjauksellista tukea yrittäjille. Ne olivat sellaisia tunteidenpurkamistilaisuuksia. Samalla siirsimme kaikki tapahtumamme virtuaalisiksi. Aikaisemmin meillä oli muun muassa kehonhuoltojumppaa työväentalolla, nekin vedettiin virtuaalisina.

Kesän avaustapahtuma järjestettiin sekin Zoomin välityksellä. Sen aikana kuultiin virtuaalinen konsertti. Syksyn aikana virtuaalisia tapahtumia on edelleen jatkettu.

Palkinnon taustalla on myös hyvin kehittynyt jäsenmäärä.

– Jäsenmäärämme nousi hurjasti viime vuoden aikana. Epävarmuus selvästikin yhdisti yrittäjiä. Monella tuli tarve löytää verkostoa ja toisaalta saada Suomen Yrittäjien palveluita käyttöön epävarmana aikana. Tänä vuonna tavoitteena on kuunnella jäseniä herkällä korvalla. Ja tietysti olla paras paikallisjärjestö, Bedda lisää.

Yrityspassi toi voiton Savitaipaleen Yrittäjille ja vahva viestinnällinen ote varmisti Siikajoen Yrittäjille palkinnon

Pienimpien yhdistysten sarjassa parhaana palkittiin Savitaipaleen Yrittäjät Etelä-Karjalasta. Voiton toi Yrityspassi, joka oli konkreettinen koronatoimi: Yrityspassiin kerätään leimoja paikallisilta yrityksiltä tehdyistä vähintään 25 euron ostoksista. Kun kasassa on viisi leimaa eri palvelujen tuottajilta, passin haltija voi osallistua kunnan tukemien palkintojen arvontaan.

Siikajoen Yrittäjät Pohjois-Pohjanmaalta valittiin keskikokoisten yrittäjäyhdistysten parhaana. Yhdistyksen tunnuslause koronavuodelle 2020 oli ”Yrittäjyys on virusta väkevämpää”. Siikajoen Yrittäjien vahva viestinnällinen ote ja osaaminen saivat Suomen Yrittäjiltä kiitosta.

Ennakkoluulottomuus toi voiton Fashion Finlandille

Vuoden toimialajärjestönä palkittiin muotikaupan yrityksiä edustava Fashion Finland.

– Fashion Finland on hyvä esimerkki siitä, miten perinteikäs järjestö pystytään uudistamaan ajan henkeen sopivaksi. Myös hyvin ennakkoluuloton lähestymistapa, kun vanhasta Muotikaupan liitosta on rakennettu media palvelemaan jäsenistöä. On myös nähty verkkokaupan mahdollisuudet, ja hallitus on rakennettu palvelemaan uudenlaisen toiminnan tarkoitusta ja uudistamista, Salminen listaa palkitsemisperusteita.

Toiminnan uudistus kantaa hedelmää, sillä Fashion Finland on kääntänyt jäsenmääränsä nousuun. Vuoden toimialajärjestön puheenjohtaja on Andreas Ögård.

Palkitut valitsivat finalistien joukosta Petri Salmisen lisäksi Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajat Jyrki Hakkarainen ja Anne Niemi.

Suomen Yrittäjiin kuuluu 379 paikallisyhdistystä ja 58 toimialajärjestöä, joiden joukosta voittajat valittiin. Palkinnot jaettiin verkkoyhteyksin järjestetyssä Vaikuttajafoorumissa perjantaina 29.1.2021.

Lisätietoja:

kenttäjohtaja Mari Kokko, Suomen Yrittäjät
p. 040 521 2124, mari.kokko(at)yrittajat.fi

toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi, Suomen Yrittäjät
p. 050 372 4804, mika.hameenniemi(at)yrittajat.fi