29.11.2018 klo 12:06
Uutinen

Yrittäjyys turvaa kasvun – ihmiset elinvoiman

Etelä-Savo tarvitsee yrittäjiä ja yrityksiä. Elinvoiman perusta on ihmiset, mitä enemmän ihmisiä, sitä enemmän on elinvoimaa. Maakuntamme väestömäärä on vähentynyt kuluvana vuonna syyskuun loppuun mennessä 2 027 henkilöllä. Elinvoimaisuuden ylläpito vaatii alueemme eri toimijoilta vahvan tahtotilan ja toimivaa yhteistyötä

Suomen Yrittäjien Kasva Suomi -ohjelma sisältää kuusi päätavoitetta: rohkeita rakenneuudistuksia, kannustava verojärjestelmä, enemmän kansainvälisyyttä, tukea yrittäjien hyvinvointiin, osaavaa työvoimaa ja vähemmän yrityssääntelyä. Osaan asioista voi vaikuttaa vahvasti maakuntatasolla.

Yritykset pitävät maakuntamme kunnat pystyssä. Julkiset palvelut rahoitetaan yritysten synnyttämillä verorahoilla. Ilman yrityksiä me emme pärjää ja kasva. Eteläsavolaiset pienyritykset tuottavat verotuloja suuryrityksiä enemmän ja palkansaajien verotulot muodostuvat suurimmalta osin pk-yritysten kautta! Yrittäjät ja yritykset ovat elintärkeitä ja mahdollistavat verotuloilla hyvinvointia meille kaikille.

Etelä-Savo tarvitsee osaavaa työvoimaa – osaamista ja sen jatkuvaa kehittämistä. Elinikäinen oppiminen pidentää työuria ja varmistaa osaavan työvoiman muuttuvassa työelämässä. Yritysten ja oppilaitosten syvemmällä yhteistyöllä parannamme osaamisen tasoa ja työllistymistä. Etelä-Savon Yrittäjien tavoite on, että oppi- ja koulutussopimus hyödynnetään maakunnassa mahdollisimman hyvin ja yhteistyössä oppilaitosten kanssa rakennetaan uusia toimintamalleja. Yrittäjäjärjestön ensisijaisena tavoitteena on, että pienikin yritys voi ottaa opiskelijan harjoittelemaan ja, että yrittäjä saa rahallisen korvauksen tekemästään ohjauksesta.

Yrittäjyys on mahdollisuus muuttaa maailmaa. Rohkeudella, päättäväisyydellä ja uskolla omiin kykyihimme me yrittäjät rakennamme yhteiskuntaa. Joka päivä yrittäjät tekevät päätöksiä ja valintoja koskien oman yrityksensä toimintaa; koskien työntekijöitä ja oman yhteisön elinvoimaa. Välillä nuo päätökset ovat niin vaikeita, että yöunet menevät. Välillä on juhlan paikka ja silloin juhlitaan.

Yrittäjän matka on ajoittain hullu, mutta jokainen meistä tietää, että menestyminen ei ole sattumaa. Se on jotain, mitä luodaan tarkoituksella ja sen eteen tehdään uskomaton määrä työtä. Vapaus tehdä jotain omaa on tunteena paljon isompi ja palkitsevampi kuin pelko epäonnistumisesta.

Yrittäjät ovat arjen sankareita sekä uuden työn luojia. Yrittäjät tulevat rakentamaan maakuntamme tulevaisuuden. Luovuttaminen ei ole vaihtoehto. Me uskomme ratkaisujen löytymiseen.

Kiitos luottamuksesta jatkaa Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtajana tulevanakin vuonna. Tammikuussa järjestettävä maakunnallinen Yrittäjägaala on meidän yhteinen ponnistus ja paikka näyttää kuinka isosta ja tärkeästä joukosta on kysymys!

Huomista ei rakenneta eilisen opeilla – ylpeä yrittäjistä

Nina Rasola