1.10.2019 klo 09:02
Uutinen

Yrittäjyysvalmennus on Kaarinassa viranhaltijoiden ja yrittäjien yhteinen asia

Elinvoimaisuus ja yritykset ovat kunnan tärkein voimavara.

Tämä on hyvin tunnistettu Kaarinassa, joka on valittu Suomen yritysmyönteisimmäksi kunnaksi sekä maakunnallisissa että valtakunnallisissa vertailuissa. Yrittäjyysmyönteisyyttä voi kuitenkin aina vielä parantaa: elinvoiman tukemiseksi Kaarinan kaupunki ja Kaarinan kehitys Oy järjestävät yhdessä Suomen Yrittäjien kanssa kuntajohdon yrittäjyysvalmennuksen.

Jotta kunta pystyy toimimaan yrittäjyyttä ja elinvoimaa tukien, kunnan viranhaltijoilla pitää olla ymmärrystä siitä, miten yritykset toimivat, ja millä perusteella ne tekevät liiketaloudellisia päätöksiä.

– Kunnan päätöksenteko esimerkiksi maankäyttöön ja kaavoituksen liittyvissä asioissa vaikuttaa suoraan yritysten toimintaan, sanoo Jytta Poijärvi-Miikkulainen, toimitusjohtaja ja yritysasiamies Kaarinan Kehitys Oy:stä.

– Samoin kunnan peruspalvelut, kuten koulut ja päiväkodit vaikuttavat myös yrittäjän arkeen. Tämä on hyvä tiedostaa kunnan toimintatavoissa. Kaikki mikä helpottaa yritysten kasvua ja kehittymistä olisi hyvä ottaa huomioon, hän jatkaa.

Yrittäjät itse ovat paras taho valaisemaan, mitkä konkreettiset asiat rohkaisevat yrityksiä investoimaan ja työllistämään. Yrittäjyysvalmennuksessa tätä viestiä tuovat eri alojen eri kokoiset yrittäjät läheltä ja kauempaa.

Pieni ja iso yritys ovat molemmat tärkeitä

Mitä enemmän kunnassa on yrityksiä, sitä enemmän siellä on myös tuottavuutta, työpaikkoja ja palveluita asukkaille. Yrittäjyyttä edistetään esimerkiksi ryhdikkäällä maankäyttö- ja kaavoituspolitiikalla sekä järjestämällä kaupungin palvelut markkinoita avaavalla ja tervettä kilpailua ruokkivalla tavalla.

– Yrittäjyyden lainalaisuudet ovat periaatteessa samat, mutta käytännössä esimerkiksi korkeakoulupaikkakunnille syntyy erilaista yrittäjyyttä kuin muille seuduille, sanoo elinkeino- ja kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin Suomen Yrittäjistä.

– On hyvä tunnistaa oman alueen yrittäjien erityispiirteet ja huomioida ne kuitenkaan sulkematta samalla ovia uusilta markkinoille pyrkijöiltä, Grekin jatkaa.

Valmennuksessa lisätään tietoa yrittäjien

1. Ajattelutavasta,

2. Tulonmuodostuksesta, ja

3. Liiketoiminnallisista ratkaisuista

Lue lisää valmennuksesta täällä >>

Liity yrittäjäjärjestön jäseneksi täällä >>