17.5.2019 klo 14:57
Uutinen

Yrittäjyyttä uusista näkökulmista – Yritystä Stadiin! 2019 sai yrittäjät liikkeelle sankoin joukoin

Helsingin Yrittäjien Yritystä Stadiin! -päätapahtuma 14.5.2019 oli jättimenestys: tapahtuma sai yli 550 yrittäjää ja yrittäjähenkistä viihtymään ja verkottumaan uudistetussa Bio Rexissä. Päivän aikana viisi alansa kärkinimeä hurmasi yleisön ja jakoi parhaat vinkkinsä hyvinvoinnista, kehittymisestä ja menestymisestä.

Aamupäivä aloitettiin hyvinvointiteemalla, kun Bio Rexissä koettiin Helsingin Yrittäjien kaksivuotisen HYMY– hyvinvoiva yksin- ja mikroyrittäjähankkeen videon ensiesitys, jossa yrittäjät kertoivat omaan hyvinvointiinsa liittyvistä arvokkaista kokemuksistaan ja oivalluksistaan. Videon jälkeen ääniakrobaatti ja juontaja Rudi Rok kutsui lavalle Helsingin Yrittäjien puheenjohtajan Mari Laaksosen, joka avasi hankkeen tuloksia täpötäydelle salille.

– HYMY-hanke on osoittautunut erittäin tarpeelliseksi yksinyrittäjille. Yrittäjän hyvinvoinnista vastaa vain yrittäjä itse, siksi hyvinvoinnin on oltava mukana koko yrityksen elinkaaren. Hyvinvointiosaaminen ja -palveluiden rooli tulee kasvamaan entisestään tulevaisuudessa, Laaksonen mainitsi.

Päivän ensimmäinen puhuja, aivotutkija ja kasvatustieteiden professori Minna Huotilainen herätteli yrittäjiä huolehtimaan aivojen hyvinvoinnista. Arjen stressi, kiire ja kuormitus saavat kehon taistele tai pakene -tilaan, joka ei ole ideaali työntekemiseen. Yrittäjänkin tarvitsee palautua työstään.

– Tehokas palautuminen on myönteistä, aktiivista ja sisältää kognitiivisia haasteita eli siinä on jotakin uutta opittavaa ja innostavaa, Huotilainen vinkkasi yleisölle.

Kauneusalan yrittäjän ja mallimaailmasta tunnetun Anne Kukkohovin tie rohkeaksi yrittäjäksi on sisältänyt erilaisia itsensä haastamisen hetkiä ja välillä kokemuksia jopa huijarisyndroomasta. Kukkohovi kertoi puheenvuorossaan omasta elämästään ja muistutti, että joskus elämän ihmeet ovat niin pieniä, että ne jäävät itseltä huomaamatta.

– Häpeä liittyy vahvasti yksityiselämään ja yrittäjyyteen ja se estää meitä tekemästä hienoja asioita. Luovu häpeästä, uskalla mokata, Kukkohovi rohkaisi yleisöä omien kokemuksien kautta.

Aamupäivän lopuksi Suomen Yrittäjien toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi kiitti hanketyöntekijöitä, hankeosallistujia, yhteistyökumppaneita ja verkostoja, jotka mahdollistivat kahden vuoden ajan yksinyrittäjien hyvinvoinnin edistämistä eri keinoin. Yritystä Stadiin! -aamupäivä oli osa hyvinvointihankkeen päätösseminaaria.

Iltapäivällä juontaja ja beatboxaaja Rudi Rok pääsi kunnolla elementtiinsä ääniefektien kanssa. Lavalla nähtiin energinen kokoelma viidakon ääniä sekä leikkimielinen ja vauhdikas mielikuvitustennismatsi, joka tempasi yleisön mukaansa.

Ohjelman kolmantena puhujana yrittäjä ja mediapersoona Henkka Hyppönen keskittyi haastamaan yrittäjiä pohtimaan teknologian tarjoamia mahdollisuuksia tänä päivänä, tekoälyä ja kehittymistä yrittäjänä. Päivän naurut saatiin, kun Hyppönen kertoi chat-keskustelustaan neljän päivän ikäisen botin kanssa.

– Lähestyn asioita monesti kysymysten kautta. Minkä ongelman haluat ratkaista? Onko se arvokas? Miksi olisitte parhaita? Mikä on mahdotonta? Hyppönen avasi ajatuksiaan.

Unelma, tavoite ja action. Kiinteistöalan tähti ja tuore yrittäjä Andrei Koivumäki uskoo vahvasti tekemiseen. Omista unelmistaan hän on ehtinyt toteuttaa jo oman kirjan ja tv-sarjan. Koivumäki jakoi yleisölle myös kokemuksensa epäonnistuneesta lehtijutusta, josta meinasi syntyä uraa horjuttava kriisi. Kokemus kääntyi lopuksi plussan puolelle, kun kriisin kautta hän tutustui uusiin ihmisiin, joista hän on kiitollinen tänä päivänä.

– Kun mä aloitin, mulla ei ollut rahaa, kontakteja, tietoa eikä tekosyitä, Koivumäki muisteli lähtökohtiaan kiinteistöalalla vuosia sitten.

Viimeisenä asiantuntijapuheenvuorona myötätuntotutkija ja laadukkaan vuorovaikutuksen puolestapuhuja Miia Paakkanen innosti yrittäjiä asiakaskohtaamisten parantamiseen. Paakkanen totesi, että psykologinen turva luo myönteisiä vaikutuksia asiakaskohtaamisissa: muun muassa palvelun laatu arvioidaan paremmaksi, asiakkaan hyvinvointi kohenee ja asiakasuskollisuus lisääntyy.

– Kohtaaminen on herkkä laji. Suojaudumme helposti, siksi se miten toinen reagoi on tärkeää, Paakkanen totesi arjen vuorovaikutustilanteista.

Päivän päätteeksi koettiin vielä juhlahetki: Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2019 -palkinnon julkistaminen. Helsingin Yrittäjien nuorten yrittäjien verkoston puheenjohtaja Harri Kolehmainen jakoi palkinnon Henri Halmelahden ja Lauri Järvenpään perustamalle, kovaa kasvua tehneelle teknologiayritys Lamia Oy:lle. Onnittelemme palkittuja!

Koko tapahtumapäivänä kumppanitorilla riitti runsaasti väkeä, kun yrittäjähenkiset pääsivät luomaan uusia kontakteja, tutustumaan yhteistyökumppaneiden palveluihin ja nauttimaan hyvästä ruuasta ja loistavasta tunnelmasta.

Helsingin Yrittäjät kiittää vuoden 2019 Yritystä Stadiin! -tapahtumaan osallistuneita yrittäjiä, yrittäjyydestä kiinnostuneita sekä yhteistyökumppaneita.

>> Katso tapahtuman tunnelmia kuvagalleriastamme

Kuvat: Jaana Tihtonen