9.4.2020 klo 15:46
Uutinen

Yrityksellesi verkkokauppa virtuaaliseen kauppakeskukseen jäsenetuhintaan

Yrityksissä on luovasti mietitty uusia tuotteita, palveluita ja saavutettavuutta. Nyt kun näitä uusia ideoita on syntynyt, pitää niitä lähteä toteuttamaan ja markkinoimaan. Jäsenetuna saat perustettua verkkokaupan poljettuun hintaan.

Tehokas verkkokauppajärjestelmä yrityksellesi nopeasti ja edullisesti

Porilainen markkinointitoimisto Tovari on rakentanut Kivijalat.fi ja Noutoruoka.fi -sivustot, jotka tarjoavat alustan yrityksen tai ravintolan verkkokaupalle virtuaaliseen kauppakeskukseen. Virtuaalisessa kauppakeskuksessa jokainen verkkokauppa on täysin oma yksikkönsä, eikä ylimääräisiä välikäsiä ole ottamassa komissiota myynneistä.

Ajatus virtuaalisesta kauppakeskuksesta on itsessään ymmärrettävä: kävijä saattaa poiketa kaupassasi, vaikka olisikin tullut sivustolle etsimään jotain aivan muuta tuotetta tai palvelua. Toisin sanoen on helpompi saada liikennettä kauppaan, koska kävijöitä kulkee enemmän liikkeesi näyteikkunan ohi.

Tovarin idea virtuaalisesta kauppakeskuksesta ei ole ainutlaatuinen, mutta moni on epäonnistunut sellaisen rakentamisessa. Tovarin toimitusjohtajan Jussi Pirhosen mukaan syynä on usein olleet liialliset komissiot tai ongelmat teknisissä ratkaisuissa.

– Vietin viikon omatoimisessa karanteenissa toimistolla. Epäinhimillisten työvuorokausien siivittämänä testasimme Tovarin poppoon voimin ideaa virtuaalisesta kauppakeskuksesta. Selvittelimme Checkoutin kanssa onko ideamme toteutettavissa maksujen kannalta, ja olihan se!

Markkinointitoimisto Tovarin poppoon ideoimat ja toteuttamat sivustot luotiin helpottamaan verkkokaupan perustamista yrityksille ympäri Suomen.

Laita rahat markkinointiin, älä verkkokaupan rakentamiseen

Kivijalat.fi- ja Noutoruoka.fi-sivustot saatiin toimintakuntoon melko nopealla toimitusajalla. Tiistaina 17. maaliskuuta Pirhonen oli paluumatkalla Poriin Joensuun-työmatkalta. Ajellessa oli aikaa miettiä ja soitella ihmisille.

– Paniikkia oli ilmassa. Konsensus tuntui olevan se, ettei tästä yksin selviä. Paljon myös kyseltiin verkkokaupoista. Usealle vastasin, että nyt tarvitset nopeasti kaupan pienillä investoinnilla – laita rahat markkinointiin, älä verkkokaupan rakentamiseen.

Tovarille alkoi maaliskuun puolivälin jälkeen tippua peruutuksia ja “laitetaan toistaiseksi jäihin” ‑ilmoituksia. Virtuaalisen verkkokauppakeskuksen rakentaminen oli pyörinyt Pirhosen mielessä jo aiemminkin, mutta toteutus oli jäänyt muiden työkiireiden alle.

– Nyt oli pakko, koska meidänkin piti luoda jotain uutta tarjottavaa, Pirhonen toteaa.

Pirhosen mukaan monet pienet yritykset kertovat kokeilleensa verkkokauppaa, satsanneet isot rahat sen perustamiseen, mutta ovat todenneet konseptin toimimattomaksi.

– Aina, kun kysyin, paljonko budjettia on käytetty markkinointiin, vastaus on yleensä ollut, että kaikki meni verkkokaupan rakentamiseen, Pirhonen harmittelee.

Verkkokauppa pystyyn jopa samana päivänä – jäsenetuhintaan

Tovari tarjoaa verkkokaupan Kivijalat.fi:ssä ja Noutoruoka.fi:ssä Yrittäjien jäsenelle etuhintaan. Aloitusmaksu on 160 euroa ja kuukausimaksu 20 euroa (+ alv 24 %).

– Hinta on poljettu alas, Yrittäjien jäsenille todella alas. Kyseessä on kuitenkin Woocommerce-verkkokauppa (WordPress). Rehellisesti Tovarin ajatus näissä palveluissa ja tässä hinnoittelussa on päästä yritysten tietoisuuteen: todennäköisesti yritykset myös markkinoivat verkkokauppaansa tai kehittävät sitä enemmän, joissa me olisimme varmasti luonnollinen kumppani. Eli toivottavasti tämä luo meille lisää työtä, Pirhonen jatkaa.

Lisäpalveluna kauppa on mahdollista muokata täysin omanlaiseksi ja mahdollisuuksia riittää ajanvarauksen rakentamisesta aina lahjakorttien myyntiin.

– Ja se tärkein seikka on, että me emme ota komissiota järjestelmästä. Kuukausimaksut kattavat meidän kulut ylläpidosta ja servereistä. Tämä on meille siis markkinointityökalu.

Pirhonen kertoo, että verkkokaupan saa käyttöönsä jopa samana päivänä.

– Ainut, jota voi joutua odottamaan on Checkoutin hyväksyminen. He tarkastavat muun muassa kaupan ehdot. Tämän takia palveluiden julkaisu myöhästyi, mutta niistäkin on nyt opittu ja tiedämme nyt, miten prosessi sujuu.

Palvelut ovat avoimia kaikille, ympäri Suomen

Kivijalat.fi:n ja Noutoruoka.fi:n virtuaaliset kauppakeskukset ovat potentiaalisia kauppapaikkoja kaikille yrityksille ympäri Suomen. Markkinointitoimisto Tovarin ammattilaiset auttavat yrittäjän verkkokaupan kanssa alkuun. Lisäpalveluna Tovari hoitaa koko prosessin avaimet käteen periaatteella.

– Käytännössä me opastamme yrittäjää kaikessa, jotta verkkokauppa saadaan auki. Totta kai kaikki uusi vaatii opettelua, mutta WordPress ja Woocommerce ovat helppoja käyttää. Me autamme kyllä alkuun.

Tutustu jäsenetuun tästä >


Lataa Suomen Yrittäjien pikaopas verkkomyynnin käynnistämiseen

Moni yrittäjä miettii juuri tällä hetkellä, miten saada nopeasti lisää kauppaa. Yrittäjäjärjestö kokosi pikaoppaaseen keinoja, joilla voit nopeasti kasvattaa yrityksesi verkkomyyntiä. Haluamme kannustaa sinua verkkomyyntisi käynnistämisessä tai kasvattamisessa. Lähde siis rohkeasti liikkeelle ja kokeile!

Muistathan kuitenkin tämän suosituksen: omaa verkkokauppaa ei kannata perustaa ennen kuin tiedät, mitä haluat myydä.

Lataa opas itsellesi täältä >