5.7.2017 klo 08:40
Uutinen

Yrityksen perustamisopas nyt myös selkokielellä

Suomen Uusyrityskeskukset ry on julkaissut yrityksen perustamisoppaan selkosuomeksi. Selkokielisestä oppaasta hyötyvät muun muassa maahanmuuttajataustaiset yrittäjäkandidaatit.

Suomen Uusyrityskeskukset ry. on yhdessä Selkokeskuksen kanssa mukauttanut Perustamisopas alkavalle yrittäjälle -julkaisun selkokielelle. Uusi Selko-opas yrittäjyyteen -julkaisu on sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yksinkertaisempi kuin yleiskielinen perustamisopas.

Selkokielisen oppaan avulla tahdotaan tuoda yrityksen perustamista koskeva tieto entistä laajemman yleisön saataville.

− Selkokielisestä yrityksen perustamisoppaasta voi olla hyötyä kenelle tahansa, sillä yrittäjäksi ryhtyminen ei ole ihan yksinkertainen juttu. Eniten siitä kuitenkin hyötynevät ne, joilla on haasteita kielen kanssa, toteaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Jari Jokilampi.

Maahanmuuttajataustaisten asiakkaiden osuus yritysneuvonnassa on kasvanut viime vuosina, joten selko-opas on myös reagointia asiakaskunnassa tapahtuneisiin muutoksiin.

− Perustamisopasta on käännetty monille kielille, mutta yrittäjäkandidaatteja tulee nyt niin monista eri kieliryhmistä, että emme mitenkään voi tarjota opasta jokaisen omalla äidinkielellä. Ja toisaalta Suomessa toimivan yrittäjän olisi hyvä osata asioida ja palvella suomeksi. Selko-opas toivottavasti palvelee kaikkia maahanmuuttajataustaisia yrittäjäkandidaatteja tasapuolisesti, Jokilampi esittää.

Perustamisopas alkavalle yrittäjälle on uusyrityskeskusten tarjoaman maksuttoman yritysneuvonnan tärkeimpiä työkaluja. Opas päivitetään vuosittain, jotta siinä on varmasti ajantasaisin tieto yrityksen perustamiseen ja yritystoimintaan liittyen. Perustamisopas jaetaan maksutta kaikille yrittäjiksi aikoville uusyrityskeskuksissa ympäri Suomen. Opasta tilaavat käyttöönsä myös muun muassa oppilaitokset ja kuntien elinkeinotoimet. Oppaan vuosittainen painosmäärä on yhteensä 40 000 kappaletta ja se on tiettävästi ainoa laatuaan Suomessa.

Tutustu perustamisoppaaseen tämän linkin kautta !