22.11.2018 klo 09:04
Uutinen

Yritykset kiinnostuivat listautumiskoulutuksesta – ”Ehkä pk-yrittäjät eivät uskalla lähteä listautumisprosessiin ilman tukea”

27 yritystä haki 365 päivässä pörssiin -ohjelmaan. Listautuminen voi luoda yritykselle vahvempaa brändiä ja parantaa luotettavuutta.

Suomen Yrittäjien kasvuyritysverkosto järjestää kasvuyrityksille ohjelman nimeltä 365 päivässä pörssiin, jonka tarkoitus on parantaa pk-yritysten valmiuksia listautumiseen First North – markkinapaikalle.

Ohjelma kestää vuoden ja sisältää seitsemän ohjelmatyöpäivää.

Suomen First North -listalla on 25 yhtiötä. Velvoitetta tai lupausta listautumisesta ohjelma ei sisällä.

Suomen Yrittäjien tavoite oli saada ohjelmaan 20-30 yritystä. Haku ohjelmaan päättyi 15. marraskuuta, ja hakemuksia tuli yhteensä tuli 27 kappaletta.

– Olemme alusta asti miettineet, onko tämäntyyppiselle valmennusohjelmalle tilausta ja selvästi on. PK-yritykset tarvitsevat tukea. Ehkä yritysten omistajat eivät uskalla lähteä listautumisprosessiin, mutta nyt on tarjolla maan kovimmat kouluttajat asiaan, Suomen Yrittäjien verkostopäällikkö Aicha Manai sanoo.

Kasvuyritysverkoston puheenjohtaja Petri Roininen kommentoi lokakuussa hakuajan alkaessa, että listautuminen voi luoda yritykselle vahvempaa brändiä ja parantaa luotettavuutta.

– Myös kasvun, investointien, yritysostojen, t & k -toiminnan ja yritysjärjestelyiden rahoitus on helpompaa listautuneelle yritykselle, Roininen sanoi lokakuussa.