5.7.2017 klo 13:22
Uutinen

Yritys haluaa pyörittää uutta konetta kolmessa vuorossa, mutta työvoimaa ei löydy

Padasjoella toimivalla metalliyrityksellä on ongelma: tilauksia riittää ja se haluaisi pyörittää uutta konetta kolmessa vuorossa, mutta työvoimaa ei tahdo löytyä.

Etelä-Suomen Sanomat kertoo, että Padasjoen Metalli on etsinyt työntekijöitä niin te-toimiston kuin vuokrafirmojen avulla, mutta viimeistään matka Lahdesta Padasjoelle (noin 50 kilometriä) saa kiinnostuksen hiipumaan.

– Töitä on ollut hyvin monta vuotta. Tilauskanta näyttää nyt hyvältä vuoden loppuun, kertoo Padasjoen Metallin toimitusjohtaja Juhani Niemi Etelä-Suomen Sanomissa.

Yritys on juuri tehnyt kokoonsa nähden suuren 600 000 euron arvoisen investoinnin aarporakoneeseen. Tämä työstö- ja porakone on ”huoneen kokoinen.” Tsekkiläiset asentajat ohjelmoivat sitä parhaillaan.

Padasjoen Metalli toimii Padasjoen lisäksi myös Lahdessa. Työntekijöitä on 25 Padasjoella ja pari Lahdessa, lisäksi yrityksellä on vuokratyöntekijöitä.

– Puolalaisia vuokrahitsareita ja yksi slovakki. Eri työvaiheisiin löytyy apua vuokrafirmoista, mutta ammattitaitoista työvoimaa vaativiin koneistustehtäviin ei tahdo löytyä, sanoo toimitusjohtaja Niemi Etelä-Suomen Sanomissa.

Yritys haluaisi saada täyden hyödyn irti uudesta koneestaan ja pyörittää sitä kolmessa vuorossa. Osaavia koneistajia ei kuitenkaan tahdo löytyä. Töitä olisi heti ainakin kahdelle.

toimitus@yrittajat.fi