22.9.2021 klo 11:50
Uutinen

Yritysesittelyssä NS Schneider Media

Yritykseltä saa valokuvauspalvelut passikuvista isompiin kokonaisuuksiin niin fyysisten kuin digikuvien kera. MS Schneider Media myös digitoi ja entisöi vanhoja valokuvia. Sieltä voi tilata myös verkkosivut, logoja ja vaikkapa flyerin ulkoasun. Uusimpana, ja suurimpana palveluna ovat painotuotteet; käyntikorteista julisteisiin ja bannereihin, ulko-, sisä- ja autoteippauksista -ja tarroista valokuviin ja vaikka tapettiin. Painotuotteita kaikille, yksityisistä yrityksiin.

Niina Schneider istuu rauhallisena työpöytänsä takana ja kertoo hymyillen NS Schneider Median tarinaa. Yrityksen liikeidea syntyi hiljalleen mieheni Sebastianin aloitteesta, hän aloittaa. Sebastianilla on monenlaista osaamista, ja ajatus itsensä työllistämisestä kypsyi hiljalleen. Pohdinnoissa päädyttiin osakeyhtiön olevan paras yritysmuoto meille suunnittelemamme toiminnan laajuus ja monipuolisuus huomioiden.

Mutta mennäänpä ajassa hiukan taakse päin, jatkaa Niina. Tarinamme nimittäin alkoi oikeastaan Ateenassa, jossa tapasin Saksasta kotoisin olevan Sebastianin vuonna 2018. Sebastian työskenteli silloin Canonille Ateenassa. Amorin tehtyä taikojaan huomasin pian asuvani ja työskenteleväni Ateenassa itsekin! Reilut puolisen vuotta meni Microsoftilla. Huhtikuussa 2019 muutimme sitten molemmat Suomeen, ensin Askolaan. Luonnollisesti Sebastianin oli hankala saada töitä, ei suomen kielen taitoa, vaikka muuta taitoa oli sitäkin enemmän. Ensimmäiset ajatukset yrityksen perustamisesta alkoivat herätä tuolloin ja niitä kypsyteltiin jokunen kuukausi, kertoo Niina.

Osaamisten ja vahvuuksien kautta päätettiin lähteä yrittämään. Totesimme, että Sebastian osaa koodata, luoda verkkosivuja ja sovelluksia. Graafinen suunnittelukin häneltä ja myös minulta onnistuu. Näistä taidoistamme muodostuikin luontevasti yksi yrityksen osa-alueista, jatkaa Niina.

Kavassa esimerkki kangaskassin kuvittamisesta.

Niina avaa yrityksen vahvuuksia kertomalla lisää heidän taidoistaan ja osaamisestaan. Sebastian on aiemmin mainitun ohella myös valokuvauksen konkari, hän jatkaa. Kamerat alkoivat kiinnostaa Sebastiania jo nuorena poikana, ja vuosien varrella niin digikamerat kuin filmikameratkin ovat käyneet tutuiksi – niin myös filmien kehittäminen. Valokuvaus on näin ollen ilman muuta yrityksemme toinen osa-alue, toteaa Niina Schneider rauhallisesti.

Kolmantena osa-alueena yrityksessämme ovat “toimistopalvelut”, monenlainen asiakaspalvelutyö puhelimitse, mailitse, sihteerin työt myös, Niina jatkaa.

Näistä kolmesta osa-alueesta sitten muodostettiin kolme aputoiminimeä heti kärkeen, joista kaksi ovat olleet alusta saakka aktiivisessa käytössä: NS Schneider Photography, sekä NS Schneider Media. Toimistopalvelut jätettiin tarkoituksella taka-alalle, koska halusimme painottaa valokuvausta sekä graafista- ja websuunnittelua. Toimistopalvelut jäivät “varasijalle”.

NS Schneider Oy näki päivänvalon joulukuussa 2019, Askolan kaksiossamme. Puolisen vuotta myöhemmin muutimme Myrskylän puolelle. Tähän mennessä olimme jo saaneet painotuotteiden verkkokaupan, yhteistyössä saksalaisen partnerin kautta. Oli vähintään loogista tarjota painotuotteita, kuten käyntikortteja, asiakkaalle, jolle juuri suunnittelit logon, toteaa Niina.

Opit on saatu lukuisten kurssien ja työn tekemisen kautta. Sebastian on jo 2003 perustanut Saksassa ensimmäisen yrityksensä valokuvaajana. Hän on työskennellyt Saksassa myös painotalossa, sittemmin Xeroxilla sekä Canonilla, ja ollut usealla tavalla kytköksissä niin kameroihin kuin tulostimiinkin. Graafisen suunnittelun ja koodauksen Sebastian on opetellut itse, usean vuoden aikana, jatkaa Niina.

Tuossa aiemmin jo vähän avattiinkin tätä, mutta kysymykseen yrityksen tuotteista ja palveluista Niina Schneider vastaa: Meidän kauttamme saa valokuvauspalvelut passikuvista isompiin kokonaisuuksiin, fyysisten ja digikuvien kera. Kehitämme asiakkaan filmikuvat valokuviksi saakka. Digitoimme ja entisöimme vanhoja valokuvia. Ajoittain olemme tehneet lyhyitä videointejakin. Suunnittelemme verkkosivuja, logoja ja vaikkapa flyerin ulkoasun. Uusimpana, ja suurimpana palveluna ovat painotuotteet; käyntikorteista julisteisiin ja bannereihin, ulko-, sisä- ja autoteippauksista -ja tarroista valokuviin ja vaikka tapettiin. Painotuotteita yksinkertaisesti kaikille, yksityisistä yrityksiin.

Hieman ylpeänä Niina jatkaa: Meillä on Suomen ensimmäinen Canon 1630-mallin UV-geeliteknologialla toimiva suurkuvatulostin, joka mahdollistaa hyvin monipuolisen tuotannon, niin sisä- kuin ulkokäyttöön tarkoitetuille tuotteille. Tämä hankinta tehtiin puhtaasti painotuotteiden kasvaneen kysynnän perusteella, ja koska haluamme tuottaa itse, Suomessa.

Koska toimintamme on hyvin moniulotteista, saamme myös hyvin yhdisteltyä toimia; hyvänä esimerkkinä taannoin tehty albumin entisöinti, jossa aikaa nähneen albumin kuvat skannattiin ja entisöitiin, tämän jälkeen kasattiin uudeksi albumiksi.

Toimenkuvat jakautuvat niin, että Niina on NS Schneider Median toimitusjohtaja vastuualueenaan myös asiakaspalvelu ja tarvittaessa tulkkaukset asiakkaiden ja Sebastianin välillä suomeksi, englanniksi ja saksaksi, sekä laskutus. Niina on myös yhteyshenkilö sekä painotuotteiden loppuunsaattaja. Sebastianin vastuualuetta on töiden tekninen toteutus. Hän aloittaa tilatun työn tietokoneella ja viimeistelee tulostukseen valmiiksi grafiikaksi tai verkkosivustoksi.

NS Schneider Median verkkosivut: https://ns-media.fi/

Kommentti: Tämä artikkeli kuuluu Myrskylän Yrittäjien yritysesittely sarjaan, jossa esitellään lyhyesti paikkakunnalla toimivia yrityksiä. Osalla toimintaa on huomattavasti laajemmallakin alueella, osalla jopa valtakunnallisesti. Tämän sarjan esittelyt on laadittu yrityksen kotisivujen tietojen perusteella ja tiiviissä yhteistyössä yritysten johdon kanssa. Tämän esittelyn toimitti tälle sivustolle Aku Eronen.

Myrskylän Yrittäjät (Uudenmaan paras yrittäjäyhdistys vuonna 2020)

Kotisivu: https://www.yrittajat.fi/paikallisyhdistykset/myrskylan-yrittajat/

Seuraa meitä somessa:

Facebook: https://www.facebook.com/myrskylanyrittajat/

Instagram: https://www.instagram.com/myrskyrit/

Twitter: https://twitter.com/myrskyrit

Jos haluat liittyä jäseneksi, laita sähköpostia: myrskylan@yrittajat.fi