Mansen timpurit
Kuva: Mansen timpurit
27.11.2023 klo 14:43
Uutinen

Yrityskauppa toi uutta haastetta ja motivaatiota työhön

Mansen Timpureiden toimitusjohtaja Saija Pöyhösellä on pitkä kokemus rakennusalalta. Hän aloitti tehtävässään kesällä 2023, kun Mansen Timpurit osti Peltisepänliike Pöyhösen Pirkanmaan liiketoiminnan.

Monipuolinen työkokemus antoi hyvän pohjan rakennusalalle

Saija Pöyhönen on ollut rakennusalalla mukana jo nuoresta asti. Hän aloitti työt sivutoimisena Peltisepät Pöyhösessä jo 15-vuotiaana. Saijan ura johtotehtävissä alkoi Hemtex-kodintekstiiliketjusta, jossa hän oli myymäläpäällikkönä eri myymälöissä Pirkanmaa-Hämeenlinna-akselilla. Sen jälkeen työt jatkuivat finanssialalla, jossa hän toimi Danske Bankilla rahoitus- ja asiakaspäällikön rooleissa. Rakennusalalle Saija siirtyi täysipäiväisesti 7 vuotta sitten.

– Pankki- ja rahoitusmaailma sekä vähittäiskaupan asiakaspalvelu ja vetovastuu loivat hyvän taustan rakennusalalle. Toki minulla on myös rakennusalan koulutus, Saija kertoo.

Vahvasti mukana työmaiden arjessa

Saija on kokenut olevansa tervetullut alalle, vaikka nainen rakennusalan johtotehtävissä saattaa edelleen ylittää uutiskynnyksen. Saija on itse vahvasti työmaiden arjessa mukana. Hän vierailee työmailla ja jakaa aikansa toimitusjohtajan, myynnin ja työnjohdon tehtäviin.

– Työmaat organisoidaan hyvin ja niissä tehdään jatkuvasti olosuhdetyötä, Saija sanoo. 

Työntekijöitä kuunnellaan niin työn organisoinnissa kuin henkilökohtaisissa haasteissa ja murheissa. Hyvät työvälineet ovat prioriteettilistan kärjessä ja niistä pidetään huolta. Henkilökunnan hyvinvoinnista huolehditaan myös konkreettisten asioiden, kuten erilaisten työpaikkaetujen kautta. Nämä jaetut periaatteet ja arvot vaikuttivat myös yrityskauppojen taustalla.

– Urheiluryhmien, kuten padelin ja jalkapallon kautta toteutuu myös kahden yhdistyneen yrityksen yhteinen sosiaalinen tekeminen, joka samalla tukee työssäjaksamista, Saija toteaa.

Pysyvyyttä ja pitkiä työuria halutaan vaalia

Rakennusalaa leimaa suhdanneherkkyys, mikä tuo alan työpaikkoihin myös vaihtuvuutta. Mansen Timpureilla halutaan kuitenkin panostaa henkilökunnan pysyvyyteen. Työurat ovat olleet pitkiä sekä Mansen Timpureilla että Peltisepänliike Pöyhösellä. Liikekaupassa siirtyi vajaa 20 työntekijää, jotka jatkavat entisissä rooleissaan.

– Uudet kollegat puolin ja toisin ovat olleet tervetulleita ja osaamisen arvostus näkyy, Saija kertoo.

Yrityskauppa aiheutti muutoksia Mansen Timpureiden johdossa, kun Jussi Niva siirtyi toimitusjohtajasta liiketoimintajohtajaksi. Yhtiön kolmas osakas Jarkko Rantanen jatkoi entisessä roolissaan projektipäällikkönä.

– Minulle yrityskauppa toi uutta haastetta ja motivaatiota työhön. Myös yhteistyö Jussin ja Jarkon kanssa on sujunut todella hyvin, Saija kiittää.

Vahvat asiakassuhteet auttavat haasteiden yli

Tällä hetkellä kilpailu on kovaa Pirkanmaalla, etenkin kun Mansen Timpurit toimii alihankkijana rakennusliikkeille. Mansen Timpurit tekee lisäksi pääurakointina muun muassa taloyhtiöiden vesikattosaneerauksia.

– Kilpailua on siellä vähemmän, mutta hankkeita on siirretty ensin tarvikehintojennousujen takia, sitten korkojen. Vaan harvoinpa vuotava katto odottaa vuositolkulla. Ainakaan sen korjauskustannus ei laske, jos vauriot pääsevät laajenemaan odottaessa, Saija toteaa.

Saija uskoo, että pitkät asiakassuhteet ja vahva kanta-asiakasverkosto tukevat yrityksen toimintaa myös tulevaisuudessa. Yhteydenottoja tulee tasaiseen tahtiin.

– Tälle vuodelle ei ole kasvutavoitteita maailmantilanteen takia. Ensisijainen tavoite on säilyttää markkina, mutta tuleville vuosille odotamme kasvua. Tuleva talvi saattaa olla osittain haastava. Onneksi meillä on kuitenkin pitkiä projekteja menossa ja katsomme positiivisesti kohti tulevaa, Saija summaa. 

Teksti: Saara Sulander

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 11.11.2023