Yrityspörssi vaihtaa omistajaa
Kaupan myötä myös Suomen Yrittäjien Sypoint Oy:n viidenneksen omistus Yrityspörssistä vaihtaa omistajaa. Kuva: Getty Images
21.4.2023 klo 16:00
Uutinen

Yrityspörssille uusi omistaja – ”Seuraava taso, jonka avulla voimme kehittyä ja kasvaa entisestään”

Yrityspörssin omistus vaihtuu. Ruotsalainen Bolagsplatsen AB on ostanut Yrityspörssiä hallinnoivan Y-Pörssi Oy:n koko osakekannan. 

Yrityspörssi on kävijämääriltään Suomen suurin yritysten ostamisen ja myymisen markkinapaikka. Bolagsplatsen on Yrityspörssiä vastaava markkinapaikka Ruotsissa. 

Ostajan löytäminen on Suomessa tutkitusti yrittäjien haastavimmaksi kokema osa-alue yrityskaupan toteuttamisessa vuodesta toiseen.

– Haluamme tarjota toimivan alustan kaikille yrittäjille, jotka haluavat myydä tai ostaa yrityksen sekä palvella alan asiantuntijoita. Reseptimme tähän ovat maakohtaiset yrityskauppoihin ja yrittämiseen keskittyneet markkinapaikat, joita kehitetään keskitetysti. Yrityspörssi on tästä malliesimerkki niin Suomen kuin Euroopan tasolla ja siksi halusimme yhdistää voimamme, Bolagsplatsenin toimitusjohtaja Hugo Åkerman kertoo tiedotteessa. 

Kaupan myötä myös Suomen Yrittäjien Sypoint Oy:n viidenneksen omistus Yrityspörssistä vaihtaa omistajaa.

– Yrityspörssillä on tärkeä rooli yrityskauppamarkkinalla. Se on kehittynyt viime vuosina hyvin yrittäjävetoisesti. Uskomme, että Yrityspörssin historiassa alkaa nyt uusi vaihe, joka hyödyttää sen asiakkaita, suomalaisia yrittäjiä, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Yrittäjä jatkaa toimitusjohtajana

Yrityspörssin toiminta Suomessa jatkuu nykyisen henkilöstön voimin. Toimitusjohtajana jatkaa yrittäjänä aiemmin toiminut Meri Varkoi-Anhava. 

– Bolagsplatsenin toiminta oli minulle entuudestaan tuttua, sillä liiketoimintamme Suomessa ja Ruotsissa ovat toistensa kaltaisia. Tiesin, että Bolagsplatsenin taustalla on vahva tiimi kasvu- ja kehityshaluisia yrittäjiä, joilta löytyy kovaa markkinapaikkaosaamista ja halua Yrityspörssin kehittämiseen. Tämä on meille se seuraava taso, jonka avulla voimme kehittyä ja kasvaa entisestään, kertoo Meri Varkoi-Anhava tiedotteessa. 

– Olen iloinen jatkaessani Yrityspörssin toimitusjohtajana, koska yrityskaupan myötä voimme tarjota asiakkaillemme entistä nopeammin kehittyvän palvelun ja henkilöstöllemme monipuolisempia uramahdollisuuksia. Kehityshaluinen uusi omistaja yhdistettynä osaavaan henkilöstöömme ja yrittäjien kasvaviin tarpeisiin toteuttaa yrityskauppoja tarjoaa Yrityspörssille vahvat tulevaisuuden näkymät, Varkoi-Anhava jatkaa.

Suomen Yrittäjien ja EK:n julkaiseman valtakunnallisen omistajanvaihdosbarometrin (2021) mukaan Suomessa olisi tulossa seuraavan kymmenen vuoden aikana myyntiin yli 30 000 yritystä. 

Myös ostamalla yrittäjäksi ryhtyminen näyttää yleistyvän. 

–  Jokaisen, joka harkitsee yrittäjyyttä, kannattaa harkita yrityksen ostamista yhtenä vaihtoehtona ja tutustua siihen, minkälaisia yrityksiä on myytävänä, Meri Varkoi-Anhava sanoo. 

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus