18.7.2018 klo 13:24
Uutinen

Yritysten kasvu auttaa yrittäjää, työntekijöitä ja koko Suomea

Kasva Suomi! Siihen voi tiivistää Yrittäjien päätavoitteen ensi vuoden vaalisumaan. Teemaa lanseerataan tällä viikolla Porissa järjestettävällä SuomiAreenalla.

Yrittäjien ja yritysten luoma kasvu turvaa työn ja hyvinvoinnin Suomessa.

– Ilman kasvua ei ole riittävästi työtä ja hyvinvointia. Ilman kasvua yhteiskunnan kantokyky ei myöskään kestä. Yrittäjät ovat kasvun tekijöitä, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

– Yritysmyönteinen Suomi on hyvä paikka yrittää, ottaa riskiä, investoida ja työllistää. Reilu kilpailu on arkipäivää, ja pienillä ja suurilla yrityksillä on mahdollisuus menestyä. Riskin ottamisesta jopa palkitaan! hän visioi tulevien vaalien jälkeistä aikaa.

Yritysmyönteisessä Suomessa kansainvälistyminen onnistuu helposti, ja parhaat osaajat tulevat tänne mielellään maailmalta.

– Osaaminen on vahvaa, sillä koulutusjärjestelmä tukee elinikäistä oppimista. Yrittäjyyttä arvostetaan, päättäjät ymmärtävät sen merkityksen ja jokainen yrittäjä saa tarvittaessa apua ja tukea.

Yli 90 prosenttia Suomen yrityksistä on niin pieniä, että koko firman väki mahtuisi yhden pöydän ympärille. Niistä vähän alle puolet kertoi alkuvuodesta hakevansa joko vahvaa kasvua tai kasvua mahdollisuuksien mukaan. Jos vielä useampi yrittäjä haluaisi kasvattaa firmaansa, tulisi enemmän palveluita, enemmän tavaroita, enemmän työpaikkoja ja enemmän verotuloja hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitoon.

Siksi Suomen Yrittäjät lähtee vaikuttamaan ensi vuoden vaalisumaan teemalla Kasva Suomi! Ei kasvua kasvun takia, vaan kasvua hyvinvoinnin takia. Tämä idea tuodaan torstaina SuomiAreenalla osaksi hauskaa Stadi vs. Lande -kisaa.

Stadi vs. Lande on tv:stä tuttu kilpailu, jossa maalaiset ja kaupunkilaiset mittelevät siitä, kumpi tietää toisesta enemmän. Suomen Yrittäjät tuo Porin kaupungin ja MTV:n SuomiAreenalla hauskaan kisaan myös vakavaa asiaa, koko Suomen menestyksen ja hyvinvoinnin. Jos koko Suomen talous ei kasva, hyvinvointivaltion käy köpelösti.

Stadin joukkuetta johtaa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja Landen joukkuetta keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kaikkonen. He ovat keskustelleet esimerkiksi maakunta- ja sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksesta julkisuudessa tiukastikin, joten kipinöitä sinkoillee.

Vapaavuoren kanssa Stadin puolta pitävät tubettaja Tuure Boelius, näyttelijä ja yrittäjä Maria Kuusiluoma ja Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Carita Orlando. Kaikkosen joukkueessa Landea puolustavat tv:stä tutut yrittäjät Sampo Kaulanen ja Rita Niemi-Manninen ja Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen. Lavalla nähdään myös Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen ja toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Kisan juontaa Anna Perho.

Tutustu Suomen Yrittäjien Kasva Suomi -kampanjaan tästä!

SuomiAreenan Stadi vs. Lande -kisaan voit tutustua tästä.