8.3.2017 klo 10:36
Uutinen

Yritysten kehittämishalukkuus hyvällä tasolla

Yritysten kehittämishalukkuus Hämeen ELYn alueella jatkui vuonna 2016 hyvänä ja pitkään odotettu maaseuturahoitus käynnistyi täydessä laajuudessaan.

Hämeen ELY-keskuksen toimialueen maakuntien työllisyyden, yritystoiminnan, maaseudun ja ympäristön kehittämistä rahoitettiin vuonna 2016 yhteensä lähes 88 miljoonalla eurolla. Työllisyysmäärärahoja oli käytössä edellisvuotta enemmän. Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen rahoituskatsauksesta.

Rahoituksen kysynnän kasvu tukee parantuneita suhdanneodotuksia

Kanta-Hämeessä Tekesin rahoitus oli vuonna 2016 yhteensä noin 2,7 milj. euroa. Yrityshankkeita oli 48 kappaletta ja tutkimushankkeita 3. Syksyllä käyttöön otettu innovaatioseteli on herättänyt runsaasti uusia asiakkaita tekemään pieniä selvityksiä tai käynnistämään tuotekehitystä. Kysyntä on kasvanut Tekesin uusien rahoitustuotteiden myötä, mutta samanaikaisesti rahoitettujen hankkeiden koko on pienentynyt.

Hämeen ELY-keskus myönsi Hämeen maakuntiin yritysrahoitusta noin 2,90 miljoonaa euroa ja lisäksi yritysten toimintaympäristön kehittämiseen myönnettiin rahoitusta 0,63 milj. euroa. Rahoituksesta suurin osa, noin puolet, kohdistui pk-yritysten kansainvälistymiseen ja neljännes rahoituksesta myönnettiin tuotteiden, palvelujen ja tuotannon kehittämiseen.

Myönnetyn avustuksen keskimäärä on noussut edellisvuoteen verrattuna, joka tukee viime aikoina uutisoituja pk-yrityksien parantuneita tulevaisuuden odotuksia ja näkymiä.

Hämeen Yritysviestintä / JL
toimitus@hameenyrityssanomat.fi

Muita kiinnostavia aiheita