20.2.2024 klo 16:40
Uutinen

Yritysystävällisin kunta sekä Vuoden uusinajattelija palkittiin

Etelä-Karjalan Yrittäjät järjesti alueellisen Kunnallisjohdon seminaarin 17.2. Holiday Club Saimaalla. Tapahtuma keräsi yhteen lähes kaikki maakunnan kaupungin- ja kuntajohtajat, kaupunkien ja kuntien virkamies- ja poliittista johtoa sekä Yrittäjien edustajia. Tilaisuudessa pohdittiin erityisesti palveluyrittäjyyttä ja siihen liittyen kuntien ratkaisuja kivijalkaliikkeiden elinvoimaisuuden eteen.

Samassa tilaisuudessa Yrittäjät palkitsi Vuoden yritysystävällisimmän kunnan sekä Vuoden uusinajattelijan.

Etelä-Karjalan Vuoden yritysystävällisin kunta on Parikkala

Kuudennetta kertaa jaetun palkinnon sai tällä kertaa Parikkalan kunta. Palkintoraadin perustelut voittajakunnasta olivat seuraavat: Parikkalan kuntaa on johdettu määrätietoisesti kohti parempia yrityspalveluita. Kokoonsa nähden kunta on tehnyt yrityspalveluiden ja elinvoiman tukemiseen suuria satsauksia jo pidemmän aikaan ja päättäväiset askeleet kohti Imatran Seudun Kehitysyhtiön palveluja alleviivaavat tätä entisestään. Kunta järjestää säännöllisiä vuoropuheluja Parikkalan ja Saaren Yrittäjien kanssa, lisäksi yhteistyö yrittäjien kanssa on mutkatonta ja tavoitteellista.

Vuosittaisesta kyselyyn vastaamisesta ja kilpailuun osallistumisesta on syntynyt konkreettinen työkalu kunnan ja sen alueella toimivien yrittäjäyhdistysten vuoropuhelulle ja yhteistyölle. Tämä malli ohjaa kunnan ja yrittäjien välistä keskustelua oikeaan suuntaan siten, että kriittiset asiat yrittäjyyden toimintaympäristön kehittämiseksi tulee käytyä läpi ja asioita viedään sen jälkeen käytäntöön.

Vuoden uusinajattelija on Lasse Kurronen

Yrittäjä Lasse Kurronen on tuonut omalla persoonallaan kasvu- sekä perheyrittäjyyttä tunnetuksi. Lasse edustaa uuden ajan monipuolista johtajuutta ja toimii esimerkkinä muille yrityksille siinä, että vihreä siirtymä on iso mahdollisuus. Lasse Kurronen on monessa mukana, ideoi kotikaupunkinsa puolesta ja parhaaksi sekä on hienosti onnistunut yhdistämään yritysjohtajuuden, perheenisän arjen ja maajoukkuevalmentajan uran.

Kilpailu oli kaikille avoin ja haussa oli henkilö, organisaatio, yritys tai yhteisö, mikä tekee asioita, etsii ratkaisuja ja ottaa toteutukseen muita mukaan. Palkinto jaettiin nyt viidettä kertaa.

Palkintolautakunnassa vaikuttivat Satu Sikanen Etelä-Karjalan liitosta sekä Etelä-Karjalan Yrittäjistä puheenjohtaja Sanna Lötjönen ja varapuheenjohtaja Minna Kokki. Sihteerinä toimi Etelä-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Toropainen.

Lisätiedot
toimitusjohtaja Pasi Toropainen, Etelä-Karjalan Yrittäjät, 050 495 6888
puheenjohtaja, Sanna Lötjönen, Etelä-Karjalan Yrittäjät, 050 083 8765