30.9.2016 klo 13:16
Tiedote

Suomen Yrittäjien johtopaikat kiinnostavat – varapuheenjohtajiksi ehdolla yhdeksän yrittäjää

​Suomen Yrittäjien liittokokous valitsee järjestölle uuden puheenjohtajiston Vaasassa perjantaina 7. lokakuuta.

Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi on ehdolla nykyinen puheenjohtaja Jyrki Mäkynen Seinäjoelta. Hänet valittiin puheenjohtajaksi liittokokouksessa Tampereella vuonna 2014. Mäkysen vuonna 1992 perustama Oy HM Profiili Ab tarjoaa julkisten tilojen sisustukseen liittyviä palveluita.

Varapuheenjohtajaehdokkaita on yhdeksän:

Mikko Akselin, Suomen Taloushallintoliitto

Mikko Akselin toimii yrittäjänä puolisonsa kanssa vuonna 1991 perustamassaan, nyt 76 henkeä työllistävässä TietoAkseli Yhtiöt Oy -konsernissa. Akselin on Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja. Hän on toiminut pitkään eri luottamustehtävissä Taloushallintoliitossa, sekä jäsenenä Suomi-Yhtiön edustajistossa ja PALTA ry:n hallituksessa.

Kimmo Hanhisalo, Keski-Pohjanmaan Yrittäjät

Varatuomari Kimmo Hanhisalo on toiminut yrittäjänä Lakiasiaintoimisto Kimmo Hanhisalo Oy:ssä lähes 25 vuotta tarjoten yritysasiakkaille lähinnä yritysjuridiikkaan liittyviä palveluja. Hän on Keski-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja ja Suomen Yrittäjien hallituksen jäsen. Hän toimii aluejärjestön jäsenten juridisena neuvonantajana ja vapaaehtoisessa velkasaneeraustyöryhmässä.

Juhani Hyry, Uudenmaan Yrittäjät

Juhani Hyryn Hyrles Oy on vuonna 1989 perustettu lohjalainen mekaniikan, elektroniikan ja sähkömekaanisen kokoonpanon sopimusvalmistaja ja yhteistyökumppani. Se työllistää noin 150 henkilöä, joista osa toimii Tallinnassa ohutlevymekaniikkaan keskittyvässä tuotantoyksikössä. Hyry on Lohjan Yrittäjien ja Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtaja ja Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja.

Tommi Matikainen Etelä-Karjalan Yrittäjät

Tommi Matikaisen konepajayritys ITA Nordic Oy valmistaa vaativia koneistettuja tuotteita kansainvälisille markkinoille mm. prosessi-, kaivos- ja meriteollisuuteen. ITA Nordic on perheyritys, joka perustettiin vuonna 1980 ja sukupolvenvaihdos toteutettiin 2010. Matikainen on Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja ja Teknologiateollisuuden Yrittäjävaliokunnan jäsen.

Jaakko Männistö, Varsinais-Suomen Yrittäjät

Startup-yrittäjä Jaakko Männistön Feedbackly Oy tekee asiakastyytyväisyysmittaamista eri laitteilla ja eri kanavissa. Se työllistää viisi henkeä. Männistö on mukana myös perheyritys mainostoimisto Statiivin toiminnassa. Hän on Turun Yrittäjien Säätiön, Varsinais-Suomen Yrittäjien ja Suomen Yrittäjien hallitusten jäsen ja ollut pitkään aktiivi Suomen Yrittäjien Nuorissa Yrittäjissä.

Minna Nissilä, Hämeen Yrittäjät

Minna Nissilä on ollut yrittäjä vuonna 1999 perheyrityksessä tehdystä sukupolvenvaihdoksesta alkaen. Tammelassa toimiva Leppälehdon Puutarha Oy kasvattaa kasvihuoneissa kesäkukkia sekä erikoissalaatteja, paprikaa ja tomaatteja. Nissilä on Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja ja Suomen Yrittäjien hallituksen työvaliokunnan jäsen. Hän on Tammelan kunnanvaltuutettu.

Carita Orlando, Pääkaupunkiseudun Yrittäjät

Carita Orlando perusti tilitoimiston vuonna 2005. Työntekijöitä oli parhaimmillaan 19. Hän on myös toiminut hotellialan yrittäjänä. Tällä hetkellä hän toimii taloushallinnon kouluttajana ja yrityskonsulttina. Orlando on Vantaan Yrittäjien ja Pääkaupunkiseudun Yrittäjien puheenjohtaja ja Suomen Yrittäjien hallituksen jäsen. Hän on myös Vantaan kaupunginvaltuutettu.

Nina Rasola, Etelä-Savon Yrittäjät

Parikymmentä vuotta yrittäjänä toiminut Nina Rasola johtaa RL-Huolinta Oy:tä. Hän työllistää kahden yrityksensä kautta noin 30 henkeä. Rasola on Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtaja ja Suomen Yrittäjien hallituksen jäsen. Hän on Ympäristö- ja teollisuuspalvelut YTP:n hallituksen jäsen ja Elinkeinoelämän keskusliiton yrittäjävaltuuskunnan jäsen.

Sarianne Reinikkala, Helsingin Yrittäjät

Sarianne Reinikkala perusti myynti- ja logistiikkayhtiö Finncontainers Oy:n vuonna 1996. Neljä henkeä työllistävän perheyrityksen liikevaihto on 2,5 miljoonaa euroa. Se vuokraa ja toimittaa kontteja kaikkialle Suomeen. Poliittisesti sitoutumaton Reinikkala on Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja, SY:n hallituksen jäsen ja Uudenmaan Työvoima- ja yrityspalvelu-neuvottelukunnan puheenjohtaja.

Näin valitaan

Ehdokkuus

Liittokokouksen äänivaltaiset osallistujat ehdottavat kokouksessa henkilöitä puheenjohtajiksi ja varapuheenjohtajiksi. Ehdotus ei vaadi kannatusta. Ennen liittokokousta Suomen Yrittäjät esittelee tiedotusvälineille jäsenjärjestöjensä asettamat ehdokkaat.

Äänivaltaisuus

Kullakin aluejärjestöllä on liittokokouksessa kaksi (2) ääntä ja toimialajärjestöllä yksi (1) ääni järjestöön suoraan tai sen jäsenyhdistyksen kautta edellisen kalenterivuoden päättyessä kuulunutta alkavaa sataa (100) äänivaltaista yritystä kohti. Jäsenjärjestöt nimeävät äänivaltaiset liittokokousedustajansa ja heidän käytössään olevat äänimäärät Suomen Yrittäjille.

Puheenjohtajan valinta

Jos ehdokkaita on enemmän kuin yksi, puheenjohtajasta äänestetään. Jos joku ehdokkaista saa äänestyksessä yli puolet annetuista äänistä, hänet valitaan puheenjohtajaksi. Jos kukaan ehdokas ei saa yli puolia äänistä, suoritetaan toinen äänestys kahden eniten ääniä saaneen kesken.

Varapuheenjohtajien valinta

Varapuheenjohtajien määrä päätetään liittokokouksessa. Sääntöjen mukaan varapuheenjohtajia valitaan vähintään yksi ja enintään neljä. Varapuheenjohtajiksi valitaan eniten ääniä saaneet ehdokkaat.

Toimikausi

Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien toimikausi on kaksi vuotta.

Lisätietoja:
järjestöjohtaja Hanna Hietala, Suomen Yrittäjät, 041 544 9500, hanna.hietala@yrittajat.fi