Kehittyvä, hyvinvoiva työyhteisö

Digitalisaatio muuttaa työn tekemistä ja työyhteisön toimintaa lähes jokaisessa yrityksessä. Digitaalisten ratkaisujen suurimmat hyödyt syntyvät vasta, kun koko työyhteisö on yhdessä sitoutunut niiden käyttöön. Sitoutuneisuus syntyy yhdessä keskustellen.

Digitalisaatio – esimerkiksi digitaaliset työvälineet, tekoäly tai erilaiset työskentelyalustat – koskettavat nykyisin lähes kaikkia työyhteisöjä ja ammatteja. Digitalisaation mahdollistamat uudet tavat palvella asiakkaita, työskennellä yhdessä toisten kanssa tai esimerkiksi monipaikkaisesti muuttavat yrityksissä tehtävää työtä.

Onnistuminen digitalisaation hyödyntämisessä mahdollistaa merkittävät parannukset yrityksen tuottavuudessa sekä työyhteisön hyvinvoinnissa.

Digitalisaation suurimmat hyödyt syntyvät yleensä kuitenkin vasta uudistettaessa toimintatapoja ja prosesseja. Yrityksissä tarvitaan siihen liittyvää vuoropuhelua johdon ja henkilöstön kesken. Keskustelua voi käydä hyödyntämällä alta löytyvää työelämäjärjestöjen yhdessä tuottamaa opasta, joka tarjoaa näkökulmia ja kysymyksiä digitalisaatiosta.

Vuoropuhelua edistää se, että sille on varattu aika ja paikka. Kysymys voi olla esimerkiksi keskustelujen sarjasta työpaikalla. Myös jatkuva epämuodollinen keskustelu on hyödyllistä.

Vuoropuhelu digitalisaation hyödyntämisestä

Opas työyhteisöille: Keskustellen enemmän irti digitalisaatiosta

Joko tutustuit Yrittäjät-akatemian maksuttomaan kurssitarjontaan?

Etkö ole jäsen? Liity Yrittäjiin.

Yrittäjien jäsenenä saat maksutonta lakineuvontaa ja nautit rahanarvoisista jäseneduista!

Liity jäseneksi