Kunnat ja yrittäjyys

Suomessa on 309 kuntaa ja näissä kunnissa yhteensä noin 290 000 yritystä. Yrittäjäjärjestön tavoitteena on tehdä kuntien ja yritysten yhteistyöstä mahdollisimman toimivaa. Vain yhteistyön avulla yrityksillä on mahdollisuus menestyä ja kunnalla kasvaa vahvaksi ja kilpailukykyiseksi.

Tällä sivulla tarjoamme näkyvyyden siihen, kuinka yrittäjäystävällinen juuri sinun kuntasi on. Tarjoamme myös työkaluja ja materiaaleja, joiden avulla kunnan ja yritysten yhteistyötä on mahdollista viedä eteenpäin ja parantaa. Tervetuloa mukaan varmistamaan suomalaisten yritysten ja kuntien menestyminen yhdessä!


AJANKOHTAISTA

Tutustu kuntapäättäjän hankintaoppaaseen!

Uusilla valtuutetuilla on valtaa itse vaikuttaa siihen, miten oman kaupungin tai kunnan hankinnat tehdään. Julkiset hankinnat kannattaa jakaa pienempiin osiin ja asettaa kriteerit sellaisiksi, että pienetkin yritykset pystyvät ne täyttämään. Lue vinkit oppaasta.

Yrityspalvelut ovat yrittäjän lähipalvelut

Jokainen yritys tarvitsee jossakin kohti elinkaartaan neuvontaa ja ohjausta: perustamisvaiheessa, tuotekehityksessä, kasvussa tai kansainvälistymisessä. Lähes jokainen yritys tarvitsee vähintäänkin erilaisia lupia. Yrityspalvelut ovat kunnassa yrittäjän lähipalvelu. Yrittäjät esittää tuoreessa ”Yrityspalvelut ovat yrittäjän lähipalvelu” -raportissaan, miten nämä palvelut tulisi tulevaisuudessa järjestää. Se käsittelee myös maakunnallisten ja valtakunnallisten palveluiden tuottamisesta. Lue lisää: Yrityspalvelut ovat yrittäjän lähipalvelu

Oletko kuntapäättäjä? Katso kuinka voit tehdä kunnasta yrittäjäystävällisemmän

Palvelumme kunnille
Kassahenkilö ja asiakas

Oletko yrittäjä? Näin edistät yhteistyötä kunnassasi!

Näin vaikutat
Kädet ja tietokone

Tutustu Yrittäjien julkaisuihin ja tavoiteohjelmiin

Lue lisää

Kuinka yrittäjäystävällinen kuntasi on? Katso tulokset

Kuntabarometri 2020

Yrittäjien kuntauutisia

26.11.2021 Uutinen

Digitalisaatiolla ja yhteistyöllä sujuvuutta rakennusvalvontaan

Vastaava kysely on tehty viimeksi marraskuussa 2019 Kiinteistöliiton jäsenille. Tällä kertaa kyselyyn saatiin yhteensä 130 vastausta, joista 85 koski Turkua ja 45 alueen muita…

Yrittäjien kuntatapahtumia

Tilaa kuntavaikuttajan uutiskirje

Alueellisen ja paikallisen kuntavaikuttamisen asioissa Suomen Yrittäjissä teitä palvelee

Tanja Matikainen

Kunta- ja elinkeinoasioiden päällikkö
Suomen Yrittäjät