Etsi

Tiedote

Yrityskauppa askel väärään suuntaan: Posti pysyköön lestissään

Posti tiedotti tänään ostaneensa valtakunnallisen hoiva-alan yrityksen HR Hoivan. Suomen Yrittäjät pitää yrityskauppauutista erittäin haitallisena.

Suomen Yrittäjät on vaatinut, että Postin jakelutoiminta avattaisiin kilpailulle, ja että Posti vetäytyisi muusta liiketoiminnasta. Yrittäjien mielestä valtio-omisteisen Postin tulisi pitäytyä vain postipalveluiden järjestäjän roolissaan.

– Postin tunkeutuminen kilpailuille markkinoille yrityskaupalla on aivan muuta kuin toimintaa, jota kansa Postilta odottaa, kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin Suomen Yrittäjistä sanoo.

– Yrityskauppa oikein alleviivaa, miten aktiivisesti pyritään luomaan valtakunnallinen valtiovetoinen hoivatoimija. Tällaista kehitystä ei valtion omistajaohjauksella pitäisi sallia lainkaan, Grekin sanoo.


Ristiriidassa sote-uudistuksen kanssa 

Uutinen on huono tulevan sote- ja maakuntauudistuksen tavoitteiden valossa. Hallitus on kertonut haluavansa varmistaa pienten ja keskisuurten yritysten pääsyn paremmin mukaan sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajiksi. 

– Jos valtio-omistaja sallii, että Postin kautta luodaan valtakunnallinen valtiovetoinen iso toimija, vaarantuu tavoite kilpailun tuomista tehoista sote-palveluissa, Suomen Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Susanna Kallama sanoo. 

– On kyseenalaista, voiko aito valinnanvapaus ja markkinoiden toimivuus toteutua, kun uhkana on, että julkissektorin omistama tuotanto saa vahvan markkina-aseman, hän jatkaa.


Lisätietoja:
kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin, p. 050 550 3488,
elinkeinoasioiden päällikkö Susanna Kallama, p. 040 587 2445,