Etsi

Kunta
Tiedote

Yrittäjät ja valtuustot koolle – yhdessä vahvempi kunta!

Mitä yhteistä on yrittäjäyhdistyksen aktiiveilla ja kunnan- ja kaupunginvaltuutetuilla? Molemmat voivat vaikuttaa siihen, millainen paikka oma kotikunta on. Siksi yrittäjäyhdistykset eri puolilla Suomea kutsuvat valtuutetut miettimään, mitä tehdä yhdessä paremmin.

Syyskuun viides päivä vietetään yrittäjän päivää. Juhlapäivän tienoo on oiva aika kutsua koolle uudet kunnanvaltuustot juttelemaan paikallisten yrittäjien kanssa kunnan kehittämisestä.

– Tavoite on tiivistää valtuustojen ja yrittäjäyhdistysten yhteistyötä. Monessa kunnassa tapaamisia on säännöllisesti, ja se tapa kannattaisi ottaa käyttöön joka kunnassa, Suomen Yrittäjien kenttäjohtaja Mari Kokko sanoo.

– Kaikissa kunnissa ei varmaan vielä hoksata, miten paljon tietoa ja käytännön kokemusta yrittäjäyhdistyksissä on. Yrittäjät ovat kunnalle korvaamaton apu kunnan elinvoiman kehittämiseen.

Eväät ovat hyvät: huhtikuun kuntavaaleissa valtuustoihin valittiin ennätysmäärä yrittäjiä: heitä on peräti 23 prosenttia kaikista valtuutetuista.

Kokon mukaan yrittäjillä on tulevissa valtuustoissa tilaisuus vaikuttaa siihen, että sote- ja maakuntauudistuksessa vapautuvat voimavarat suunnataan elinvoiman edistämiseen ja elinkeinopolitiikkaan.

– Tapaamisessa muistutetaan, että yrittäjyys on kunnan tärkein voimavara. Ilman yrityksiä kuntalaisilta puuttuu työpaikkoja, palveluita ja ostettavaa ja kunnalta verotuloja.  Yrittäjät osaavat kertoa, mitä pitää tehdä, että niitä riittää, Kokko sanoo.

Monella yrittäjäyhdistyksellä on jo kokemusta valtuustojen tapaamisesta, sillä Suomen Yrittäjien paikallisyhdistykset kutsuivat kuntiensa valtuustot koolle yrittäjän päivän tienoolla myös neljä vuotta sitten. Yhteen kokoonnuttiin tuolloin yli 200 kunnassa.

– Yrittäjäyhdistysten ei tarvitse toimia yksin. Apua saa Suomen Yrittäjistä ja omasta aluejärjestöstä, kokko muistuttaa.