Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Tiedote

Petri Salmisesta Suomen Yrittäjien puheenjohtaja

Suomen Yrittäjien liittokokous valitsi yrittäjäjärjestön johtoon keskisuomalaisen yritysjohdon konsultointiyritystä vetävän Petri Salmisen. 

Petri Salminen, 39, on Suomen Yrittäjien uusi puheenjohtaja. Salminen sai puheenjohtajavaalin toisella kierroksella 973 ääntä. 

– Nyt lähdetään rakentamaan uudenlaisen hallintomallin mukaista järjestöä. Tätä rakennetaan yhdessä. Järjestön pitää muuttua mutta samalla kunnioittaa sitä äärettömän vahvaa pohjaa, joka on vuosien saatossa pystytty rakentamaan, Salminen sanoi valinnan jälkeen. 

Salmisesta uudistamisen ei tarvitse olla vallankumouksellista.

– Oma ajatukseni uudistamisesta pohjautuu perinteiden kunnioittamiseen, sillä vaikka kehittämisen tarpeita on varmasti aina, niin Suomen Yrittäjissä ehdottomasti suurin osa asioista on erittäin hyvin.

Salmisen mukaan Yrittäjien vahvuus perustuu yrittäjien vapaaehtoisesti toisten yrittäjien puolesta tekemään työhön. 

– Meidän yrittäjien elintärkeänä tukena ovat työhönsä sitoutuneet järjestön asiantuntijat. Tämän yhteisön kanssa on kunnia puolustaa suomalaista yrittäjyyttä.

Petri Salminen on mukana yritysjohdon konsultointiyritys Salminen & Tikassa ja konepaja AJ-Toolsissa. Hän asuu Jyväskylässä.

Salminen oli aiemmin Yrittäjien varapuheenjohtaja. Hän aloittaa puheenjohtajana heti. Puheenjohtajakausi kestää kaksi vuotta.

Toiseksi vaalissa ylsi eteläsavolainen Nina Rasola toisen kierroksen 867 äänellä. 

Vaalissa oli mukana myös Antti Rantalainen Uudeltamaalta. Ensimmäisellä kierroksella Salminen sai 733 ääntä, Rasola 588 ääntä ja Rantalainen 495 ääntä. 

Lisätietoja: 
puheenjohtaja Petri Salminen, Suomen Yrittäjät, p. 0400 608 812