Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Tiedote

Pelastetaan palvelut – Lähilauantaina ostetaan läheltä, omasta lähiöstä tai kotikunnasta! 

Miltä tuntuu, kun kotinurkilla ei ole tarpeeksi palveluita, joita tarvitset arjessa? Tämä on valitettavasti arkea monessa paikassa, mutta myös estettävissä. – Ensimmäistä kertaa vietettävällä Lähilauantailla kannustetaan ostamaan paikallisilta yrittäjiltä, kenttäjohtaja Mari Kokko Suomen Yrittäjistä kertoo.  

20.3.2021 järjestetään valtakunnallinen Lähilauantai: Suomen Yrittäjät kannustaa kampanjalla ihmisiä ajattelemaan omien ostostensa vaikutusta omaan lähiympäristöön.  

– Muistutamme näin ennen kuntavaaleja siitä, minkälainen kotikunta olisi, jos siellä ei olisi yrityksiä – apteekkia, parturi-kampaajaa, suutaria, autokorjaamoa, hierojaa, kenkäkauppaa. Aika monessa kunnassa ei enää ole, kenttäjohtaja Mari Kokko Suomen Yrittäjistä kertoo. 

Koronakriisi korostaa vastuullisen kuluttamisen merkitystä 

Yritysten tukeminen on nyt tärkeää, sillä koronakriisi on vaikeuttanut yritysten toimintaa koko maassa. Uhkana on, että hyviä yrityksiä kaatuu turhaan, ja palvelut ja työpaikat menetetään pitkäksi aikaa. 

– Turvallisia tapoja ostaa on kuitenkin olemassa: kunnon maskit ja turvavälit auttamat paikan päällä asioimisessa, ja verkkokaupasta voi ostaa kansainvälisten jättien sijasta omasta lähiyrityksestä, Kokko muistuttaa.   

Koko yrittäjäjärjestöjen ketju – paikallisyhdistykset kunnissa, aluejärjestöt maakunnissa ja Suomen Yrittäjät valtakunnallisesti – haastaa yritykset mukaan muistuttamaan tuotteistaan ja palveluistaan ja muistuttamaan asiakkaita tukemaan paikallista.  

Jos koronatilanne kunnassa sallii, osa yhdistyksistä voi järjestää turvallisesti kevättalvisen yritysten avoimet ovet -tapahtuman lauantaina 20.3. joko ulkona tai koronarajoitukset huomioiden sisätiloissa.  

– Näin paikalliset asukkaat pääset tutustumaan yrittäjiin ja yrityksiin, Kokko kertoo.  

Kuntavaaliehdokkaille mahdollisuus jututtaa oman kunnan yrittäjiä 

Lähilauantai on myös loistava mahdollisuus kuntavaaliehdokkaille tulla jututtamaan yrittäjiä ja kysymään, mitä kunnassa kannattaisi parantaa, jotta palvelut säilyisivät. 

Jos koronatilanne ei salli kohtaamisia, Lähilauantai järjestetään virtuaalisesti: yritykset vinkkaavat tarjouksistaan somessa, koostavat yhteisille sivuille mukana olevia yrityksiä ja suosittelevat paikallisia yrittäjäkavereita.  

Lisätietoja:  

www.lahilauantai.fi  

Lähilauantai-työkalupakki yrittäjille. 

kenttäjohtaja Mari Kokko, Suomen Yrittäjät, p. 040 521 2124, mari.kokko @yrittajat.fi