Espoon Metro Areenan työnhakutapahtumaan lokakuussa 2022 osallistui 1300 ukrainalaista työnhakijaa. (Kuva: Johannes Laaksonen)

Rekrytori Ukraina tuo yhteen työnantajat ja -hakijat – Suomen Yrittäjät on mukana kannustamassa yrittäjyyteen: ”Haluamme tukea verkostojen, tietojen ja kontaktien löytämisessä”

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille työnhakijoille, erityisesti ukrainalaisille. Suomen Yrittäjät on mukana muistuttamassa, että myös yrittäjyys on yksi tapa ansaita elanto.

Suomen Yrittäjät on mukana Rekrytori Ukraina -tapahtumassa, joka järjestetään Helsingissä maaliskuussa.

– Meillä on tapahtumassa kaksi kärkeä: ensinnäkin haluamme, että omat jäsenyrityksemme voisivat lähteä sinne kanssamme, haastatella ja etsiä osaajia. Toiseksi haluamme tuoda yrittäjäjärjestön lähelle, koska paikalla on varmasti paljon sellaisia ihmisiä, jotka ovat jo yrittäjiä tai miettivät yrityksen perustamista. Haluamme tukea verkostojen, tietojen ja kontaktien löytämisessä, Suomen Yrittäjien verkostopäällikkö Aicha Manai kiteyttää.

Manai sanoo, että tapahtuma on yksi tapa tuoda työnantajat sekä -hakijat yhteisen pöydän ääreen ja mahdollistaa tutustuminen matalalla kynnyksellä.

– Tapahtuma on tarkoitettu kaikille työttömille työnhakijoille, erityisesti töitä etsiville ukrainalaisille. Me tuomme esiin sen, että tapahtuma on myös heille, jotka haluavat perustaa yrityksen.

Suomen Yrittäjien työnantajajäsenet voivat käyttää järjestön standia tapahtumassa. Manai kertoo, että mukaan on lupautunut jo yksi työnantajayrittäjä etsimään työntekijöitä, sekä kolme maahan muuttanutta yrittäjää kertomaan, kuinka ovat aikoinaan tulleet Suomeen ja perustaneet yrityksen. 

– He ovat kotoisin Kamerunista, Italiasta ja Ghanasta, ja voivat antaa vertaistukea siinä, millaista on olla ulkomaalainen yrittäjä Suomessa. 

Kaikille paikkansa

Manai painottaa, että Yrittäjien mielestä on todella tärkeää tuoda esiin se, että yrittäjyys on kaikille mahdollinen vaihtoehto ansaita oma elantonsa. 

– Näemme myös tärkeänä Suomen tulevaisuuden kannalta, että kaikille löytyy paikka tässä yhteiskunnassa. Nyt on puhuttu paljon siitä, mistä saamme ulkomaalaisia työntekijöitä Suomeen. Voisimme keskittyä myös heidän työllistämiseensä, jotka ovat jo täällä, Manai sanoo.

Rekrytori Ukraina järjestetään Helsingin Messukeskuksessa tiistaina 7. maaliskuuta. Työnantajille maksuttoman pöytätapahtuman taustavoimina ovat Uudenmaan TE-palvelut, Helsingin kaupunki, Suomen Yrittäjät ja Stadin ammatti- ja aikuisopisto. Keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat myös kävijämarkkinoinnista ja kielituesta vastaava Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry ja lasten leikkipaikan järjestävä Mannerheimin lastensuojeluliitto MLL. Tapahtuman tuottaa Honkalamedia Oy.

Nimestään huolimatta työnhakutapahtuma on avoin kaikille työnhakijoille. Messukeskuksen Siiven aulaan perustetaan lasten leikkipaikka, työnhakijoita auttava CV-koulu ja Työpaikkaseinä, jonne kootaan yritysten työpaikkailmoitukset ja QR-koodit, joiden avulla työnhakijat pääsevät omatoimisesti kännykällä tutkimaan avoimia tehtäviä. Kielitukea tarjotaan ukrainaksi, venäjäksi ja englanniksi.

Suomen Yrittäjien standille mahtuu vielä muutama työntekijöitä etsivä työnantaja. Jos haluat tulla mukaan, ota yhteys suoraan Aicha Manaihin 15. helmikuuta mennessä. Yhteystiedot löytyvät täältä.

Tapahtumassa on mukana etsimässä kevytyrittäjiä yritykseensä myös suomalais-ukrainalainen Alina Kyzyeva, jonka tarinan kerroimme joulukuussa.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Kaisu Puranen