17.9.2018 klo 09:52
Uutinen

”10 askelta onnistumiseen” -kiertuetapahtuma Torniossa 4.10.

Ammatillisen koulutuksen uudistukset tarjoavat uusia mahdollisuuksia yrittäjille. Elinkeinoelämän järjestöjen ympäri Suomea järjestettävillä tietoiskuilla luvataan käytännön tärppejä ja oppilaitoskontakteja.

Ammatillisen koulutuksen suuri reformi astui voimaan alkuvuonna. Koulutus on entistä joustavampaa ja työelämälähtöisempää. Uutena työpaikalla oppimisen muotona oppisopimuksen rinnalle on tullut koulutussopimus. Koulutussopimuksella opiskellessaan opiskelija ei ole työsuhteessa eli hän on opiskelija eikä saa palkkaa. Sopimus tehdään tutkinnon osasta tai sitä pienemmästä kokonaisuudesta.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Suomen Yrittäjät ja kauppakamarit haluavat madaltaa jäsenyritystensä kynnystä hyödyntää oppilaitosyhteistyön uusia mahdollisuuksia.

Perehdyttämistilaisuudessa keskitytään erityisesti työpaikalla tapahtuvan oppimisen toteuttamiseen. Yritykset saavat myös täsmäneuvontaa ajankohtaisen osaamistarpeensa täyttämiseksi.

Oman alueen oppilaitokset ovat tilaisuudessa mukana.

– Monia yrittäjiä mietityttää, miten päästä alkuun oppilaitosyhteistyössä, miten työpaikkaohjaus toteutetaan ja mitä tämä ammatillisen koulutuksen uudistus ylipäätään tarkoittaa. Kiertuetapahtumissa voi aloittaa yhteistyön oppilaitosten kanssa vaikka saman tien. Keväällä järjestettyjen tilaisuuksien perusteella näille tietoiskuille on todellinen tarve, Suomen Yrittäjien ammatillisen koulutuksen asiantuntija Terhi Haapaniemi kertoo Yrittajat.fi uutisessa.

Maksuton ”10 askelta onnistumiseen” -tapahtuma pidetään Torniossa 4.10. klo 8.30-11.00 Ammattiopisto Lappian auditoriossa. Ilmoittauduthan ennakkoon 21.9. mennessä. Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautuminen täällä