10.8.2018 klo 13:17
Uutinen

Yrittäjä, käytä tilaisuus hyväksesi – Kiertue tarjoaa tietoiskuja ammatillisen koulutuksen uudistuksesta

Elinkeinoelämän järjestöjen kiertue ympäri Suomen tarjoaa tehokkaita tietoiskuja ammatillisen koulutuksen uusista mahdollisuuksista työantajille.

Yritykset saavat myös täsmäneuvontaa ajankohtaisen osaamistarpeensa täyttämiseksi. Elinkeinoelämän järjestöjen kiertueella keskitytään erityisesti työpaikalla tapahtuvan oppimisen toteuttamiseen.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Suomen Yrittäjät ja kauppakamarit haluavat madaltaa jäsenyritystensä kynnystä hyödyntää oppilaitosyhteistyön uusia mahdollisuuksia, joita ammatillisen koulutuksen uudistus luo. Ympäri Suomea järjestettävät ”10 askelta onnistumiseen” -tietoiskut lupaavat käytännön tärppejä ja oppilaitoskontakteja.

Kiertue yrityksiä ja työnantajia varten – ”Tietoiskuille on todellinen tarve”

Ammatillisen koulutuksen suuri reformi on astunut alkuvuodesta voimaan. Yritysten ja työnantajien ulottuvilla on nyt monipuolinen keinovalikoima, joka auttaa niitä saamaan taloon uutta osaamista yhteistyöllä ammatillisten oppilaitosten kanssa. Koulutus on entistä joustavampaa ja työelämälähtöisempää. Uusi järjestelmä tarjoaa paljon uutta.

Elinkeinoelämän järjestöt toteuttavat kiertueen yhteistyössä Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Yli 10 paikkakunnalla järjestettävien perehdyttämistilaisuuksien kohderyhmänä ovat paikalliset yritykset ja työnantajat.

Oman alueen oppilaitokset ovat tilaisuuksissa mukana.

Kiertueella yrittäjät ja yritykset voivat saada vastauksia heitä askarruttaviin kysymyksiin.

– Monia yrittäjiä mietityttää, miten päästä alkuun oppilaitosyhteistyössä, miten työpaikkaohjaus toteutetaan ja mitä tämä ammatillisen koulutuksen uudistus ylipäätään tarkoittaa. Kiertuetapahtumissa voi aloittaa yhteistyön oppilaitosten kanssa vaikka saman tien. Keväällä järjestettyjen tilaisuuksien perusteella näille tietoiskuille on todellinen tarve, Suomen Yrittäjien ammatillisen koulutuksen asiantuntija Terhi Haapaniemi kertoo.

Kiertueen paikkakunnat ja päivämäärät

Ensimmäiset tilaisuudet on pidetty jo Lohjalla, Hyvinkäällä ja Raumalla.

Jyväskylä 4.9
Helsinki 18.9
Vaasa 20.9
Mikkeli 24.9
Rovaniemi 3.10
Kemi-Tornio 4.10
Oulu 10.10
Pori 16.10
Turku 23.10

Tampereen, Lahden ja Hämeenlinnan päivämäärät ovat vielä auki.

Lisätietoa amisreformista: yrittajat.fi/amis

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta (at) yrittajat.fi