Niemi Palveluiden toimitusjohtaja Juha Niemi
4.12.2021 klo 20:40
Uutinen

10 neliön autotallista alansa markkinajohtajaksi – 40-vuotias perheyritys Niemi Palvelut Oy on Vuoden helsinkiläinen yritys 2021

Vuoden helsinkiläinen yritys 2021 -palkinnon ansaitsi Niemi Palvelut Oy. Pienestä muuttoyrityksestä on kasvanut 40 vuodessa suuryritys ja merkittävä työnantaja Suomessa. Helsingin Yrittäjät ry:n jakama yrityspalkinto julkistettiin 4.12.2021 järjestön Itsenäisyysjuhlassa.

Helsingin Yrittäjät palkitsi perheyritys Niemi Palvelut Oy:n Vuoden helsinkiläinen yritys 2021 -tunnustuksella. Niemi Palvelut on Suomen johtava muutto- ja logistiikka-alan palveluyritys. Kotimuuttojen, yritysmuuttojen ja ulkomaanmuuttojen ohella yritys on erikoistunut tapahtuma- ja logistiikkapalveluihin. Niemi Palvelut tekee vuosittain noin 35 000 muuttoa ja noin 60 000 muuta palveluprojektia.

40-vuotisjuhlaansa viettävä perheyritys sai alkunsa vuonna 1981, kun perustaja Kalevi Niemi osti pakettiauton ja alkoi tehdä pienimuotoisia muuttoja iltaisin ja viikonloppuisin. Tukikohtana muuttolaatikoiden vuokraamista varten hänellä oli perheen omakotitalon 10 neliön autotalli. Perheenjäsenet tulivat pian mukaan yrityksen toimintaan.

Nykyään yritys työllistää lähes 1200 työntekijää ja toimitusjohtajana toimii yksi perustajan pojista, Juha Niemi. Yritystoiminnan alussa perheen aikomus ei ollut kasvattaa yritystä suuryritykseksi, vaan tavoitteena oli perustajan itsensä ja lasten työllistäminen. Kasvu tapahtui pikkuhiljaa ja yhtäkkiä Niemet huomasivat, että he tarvitsivat keikoille apuun perheen ulkopuolisia työntekijöitä.

40-vuotisjuhlan kunniaksi ilmastotekoja

Niemi Palvelut käynnisti juhlavuotensa kunniaksi Niemi40haaste-nimisen kampanjan, jolla yritys haastaa suomalaisia yrityksiä ja julkista sektoria kunnianhimoisiin ilmastotavoitteisiin. Alansa markkinajohtajana Niemi Palvelut haluaa toimia ympäristönsuojelun edelläkävijänä ja näyttää esimerkkiä muille yrityksille ilmastoteoissa. Niemi Palveluiden koko kuljetuskalusto toimii fossiilittomalla polttoaineella ja yrityksellä on kattava kierrätysohjelma. Seuraavat tavoitteet ovat täysin nollapäästöinen kalusto vuoteen 2030 mennessä ja hiilineutraalius.

Vastuullisuus oli muun muassa työllistämisen ja kannattavan kasvun ohella yksi tekijöistä, jotka vaikuttivat Vuoden helsinkiläinen yritys 2021 -palkitsemiseen.

– Niemi Palvelut näyttää esimerkkiä koko yrityskentälle tärkeässä asiassa. Vastuullisuutta on pohdittu yritystoiminnan eri osa-alueilla kattavasti ja tämä näkyy konkreettisina ilmastotekoina yrityksen päivittäisessä työssä, kertoo Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Mari Laaksonen.

– Niemi Palvelut on hieno esimerkki siitä, miten pienestä perheyrityksestä voi kasvaa vakaa ja aktiivisesti arvojensa mukaan toimiva suuryritys, kertoo Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

– Kiitos Helsingin Yrittäjille tunnustuksesta, tämä on hieno syntymäpäivälahja 40-vuotiaalle yrityksellemme. Emme olisi tässä ilman motivoitunutta yli 1000-päistä Niemiläisten joukkoa, asiakkai-tamme unohtamatta, kiittelee toimitusjohtaja Juha Niemi.

Vuoden helsinkiläinen yritys -palkinto

Vuoden helsinkiläinen yritys -palkinto on yrittäjälle tai yritykselle myönnettävä tunnustus yrittämisestä ja yrittäjyyden hyväksi tehdystä työstä. Palkinnon myöntämisellä korostetaan yksityisen yrittäjän ja hänen yritystoimintansa merkitystä Helsingissä. Tarkoitus on myös lisätä yrittäjyyden arvostusta ja korostaa oma-aloitteisen, taloudellisiin riskeihin uskaltautuvan yrittämisen merkitystä talouselämän terveelle kasvulle ja Helsingin hyvinvoinnin kehittymiselle. Palkinnon jakaa vuosittain Helsingin Yrittäjät ry.

Niemi Palvelut Oy
Toimitusjohtaja: Juha Niemi (hallituksen puheenjohtaja Kai Niemi)
Perustettu: 1981
Työntekijöitä: noin 1200
Toimipisteet: Pääkonttori Helsingin Konalassa, toimipisteitä Suomen suurissa kaupungeissa
Lisätietoa yrityksestä: www.niemi.fi

Lisätietoja:

Tiina Oksala, toimitusjohtaja, Helsingin Yrittäjät
p. 040 548 1104, tiina.oksala@yrittajat.fi

Juha Niemi, toimitusjohtaja, Niemi Palvelut Oy
p. 0400 402 307 , juha.niemi@niemi.fi

Kuva: Eemil Järvinen

Muita kiinnostavia aiheita