30.11.2018 klo 14:13
Uutinen

12-vuotiaan Edvinan yrityksellä menee mukavasti – presidenttikin tuki toimintaa

Nuoren Edvina Walleniuksen tilillä on jo tuhansia euroja hänen yritystoiminnastaan, kertoo Ilta-Sanomat.

Yrittäjät.fi:ssä kerrottiin syksyllä 2017 lahtelaisesta Edvina Walleniuksesta, jonka perustama yritys kääntää VHS-kasettien sisällön DVD-muotoon.

Yrityksen perustaessaan Edvina todennäköisesti oli Suomen nuorin yrittäjä. Hän aloitti yrittäjänä 10-vuotiaana, kun hänelle perustettiin toiminimi. Edvina on myös Suomen Yrittäjien jäsen.

Perjantain Ilta-Sanomissa ja Taloussanomissa kerrotaan, että Edvinan yrityksen toiminta on käynnistynyt mukavasti. Reilussa vuodessa tilille on kilahtanut liki 3 000 euroa, sievoinen summa nuorelle naiselle.

– Asiakkaita on ollut noin 50 ja olen käsitellyt 300 nauhaa, Wallenius iloitsee.

Hän kertoo käyttäneensä rahoja askarteluun ja Edvina on myös ostanut itse oman puhelimen.

Presidenttikin tuki toimintaa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistökin on kuullut Edvinan yrityksestä, tukenut sitä 10 eurolla ja lähettänyt kiitoskirjeen.

Ilta-Sanomat kertoo, että Wallenius oli myymässä koulunsa kalentereita samassa kauppakeskuksessa, missä Niinistö oli puhumassa. Edvina kauppasi kalentereita myös presidentille ja kertoi samalla yritystoiminnastaan.

Niinistö osti kalenterin turvamieheltään lainaamalla 20 euron setelillä, eikä suostunut ottamaan takaisin 10 euron vaihtorahaa. Niinistö lahjoitti sen Edvinan yrityksen tukemiseen.

– Voisi siis sanoa, että presidentti sijoitti yritykseeni, Edvina Wallenius vitsailee Ilta-Sanomissa.

Hän lähetti Niinistölle osakekirjan, mistä presidentti kiitti kirjeellä.

Isän koneilla alkuun

Edvina Walleniuksen yritys syntyi siitä, kun yrittäjäisä Jani Wallenius pohti, pitäisikö hänen jo luopua mainoselokuvayrityksensä koneista, joilla käännetään VHS:t DVD-muotoon.

Ei, sanoi tytär, ja niin päätettiin perustaa Edvinalle oma toiminimi.

Yrittäminen on Walleniuksilla geeneissä, sillä Jani-isä aloitti yrittäjänä 14-vuotiaana. Edvinan mummi auttaa kirjanpidossa.

toimitus(at)yrittajat.fi