10.10.2018 klo 10:38
Uutinen

365 päivässä pörssiin – Suomen Yrittäjät auttaa yrityksiä listautumaan

Suomen Yrittäjät käynnistää 365 päivässä pörssiin -valmennuksen, jonka tavoitteena on luoda valmiuksia pk-yritysten listautumiseen First North -markkinapaikalle.

Kasvuyrittäjäverkoston järjestämä ohjelma on tarkoitettu yrittäjille, jotka näkevät hyödylliseksi listautua First North -markkinapaikalle Nasdaq Helsinkiin. Listautumisen avulla voidaan luoda yrityksen osakkeelle likviditeetti ja markkina-arvo.

– Käynnistämme vuoden mittaisen valmennusohjelman. Sen avulla pk-yritykset voivat nostaa valmiuksiaan 365 päivässä siten, että ne olisivat valmiimpia listautumaan Nasdaq First North -markkinapaikalle, Suomen Yrittäjien verkostopäällikkö Aicha Manai kertoo.

Brändi tunnetummaksi

Suomen Yrittäjien Kasvuyrittäjäverkoston puheenjohtaja Petri Roininen kertoo, että listautumisesta voi olla hyötyä pk-yritykselle esimerkiksi siinä, että brändi tulee tunnetummaksi ja luotettavuus vahvistuu. Se helpottaa myös omistajanvaihdosta.

– Myös kasvun, investointien, yritysostojen, t & k -toiminnan ja yritysjärjestelyiden rahoitus on helpompaa listautuneelle yritykselle.

Suomessa First North -markkinapaikalla on nyt 25 yhtiötä.

– Se voi olla myös välietappi kohti pörssilistaa. Ihan varmasti Suomen Yrittäjien jäsenyrityksistä löytyy listautumiskelpoisia. Jos promille niistä listautuisi, se tarkoittaisi 115:ä yritystä, Roininen huomauttaa.

Valmennusohjelmaan voi hakea 15. marraskuuta asti. Ohjelmaan valitaan 20–30 yritystä ja se alkaa tilaisuudella 15. tammikuuta 2019. Valmennus koostuu seitsemästä ohjelmapäivästä vuoden 2019 aikana. Ohjelman pääyhteistyökumppani on Finnvera.

Lisätiedot: https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kasvuyrittajaverkosto

Ohjeet ilmoittautumiseen: https://www.yrittajat.fi/wp-content/uploads/2018/10/kasvuyrittajat_365_paivassa_porssiin_a4_laajempi_esite_web.pdf

Nasdaq Helsingissä, jota kutsutaan Helsingin Pörssiksi, on kaksi erilaista markkinapaikkaa: suuremmille yrityksille tarkoitettu niin kutsuttu pörssilista ja First North -markkinapaikka. Eräitä viime aikojen FN-listautujia ovat olleet IT-kauppa Verkkokauppa.com, kuljetusliike Ahola Transport, taloushallinnon sovelluksia tarjoava Heeros, lakiasiantoimisto Fondia ja peliyhtiö Remedy.

toimitus (at) yrittajat.fi