Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

5 huomiota Pohjoisen sote-seminaarista, joista on hyötyä hyvinvointialueelle ja yrittäjille

Pohjoisen sote-seminaari kokosi tiistaina 31.10.2023 yhteen sote-alan yrittäjät ja Lapin hyvinvointialueen toimijoita. Mukana oli lisäksi sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso sekä Suomen Yrittäjien johtaja Harri Jaskari. Kokosimme koko päivän kestäneestä tapahtumasta viisi huomiota yrittäjien ja hyvinvointialueen yhteistyöstä.

  1. Hoitotakuu vaatii resursseja, joita ei ole riittävästi. On selvää, että yrittäjiä tarvitaan, jotta hyvinvointialue pystyy vastaamaan palvelutarpeeseen.
  2. Yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyö on kustannustehokasta, nopeaa ja laadukasta, kun työnjako tehdään suunnitellusti. Kiireessä tehdyt paikkaukset, kuten vuokralääkärit, ovat aina kalliita.
  3. Pohjoisen sote-palveluilla on kokoaan laajempi merkitys, mistä kertoo hallitusohjelmaan kirjattu Pohjoinen ohjelma. Lappi on geopoliittisesti entistä tärkeämpi alue Suomessa, mikä tulee muistaa myös sote-palvelujen järjestämisessä.
  4. Yrittäjät tarvitsevat hyvissä ajoin tietoa siitä, milloin kilpailutuksia on tulossa ja jatketaanko heidän sopimuksiaan. Monen yrityksen toiminta pohjautuu yhteistyöhön julkisen sektorin kanssa, ja jos ostopalvelusta luovutaan, on riski, että yritys lopetetaan. Hyvinvointialueella ei ole varaa luopua yhdestäkään palveluntuottajasta. 
  5. Lapin hyvinvointialueen toimijat ovat avoimia keskustelulle ja haluavat kuulla yrittäjien ratkaisuja palvelujen tuottamiseen.

Lapin Yrittäjät järjesti Pohjoisen sote-seminaarin yhteistyössä Lapin ammattikorkeakoulun ja Business Tornion kanssa.