11.9.2019 klo 10:19
Uutinen

Aamukahviyrittäjä: Lounas & Leivos Butik Oy

Lounas & Leivos Butik Oy toivotti syyskuun alussa Jyväskylän Yrittäjien jäsenet tervetulleeksi aamukahville tiloihinsa Seppälänkankaalle. Aamukahvien lomassa päästiin tutustumaan yrityksen toimintaan ja kuultiin sen mielenkiintoinen syntytarina.

Lounasravintola- sekä juhlapalveluita tarjoava Lounas & Leivos Butik syntyi ajatuksesta innostavasta työympäristöstä, puhtaista raaka-aineista ja rakkaudesta ruuanlaittoon ja leipomiseen. Herkullisista hetkistä vastaavat yrittäjät Anna Lamminmäki ja Marjo Jaatinen. Anna on ammatiltaan restonomi ja Marjo ravintolakokki, molemmilta löytyy myös leipuri-kondiittorin ja kondiittorin ammattitutkinnot. Naisilla on usean vuoden kokemus kahvila- ja ravintola-alalta. Omaleimaisuus ja intohimo ruuanvalmistukseen ja leipomiseen näkyy ja maistuu tuotteissa. Kaksikko ei tyydy ihan hyvään, vaan kaiken toiminnan takana on ajatus laadukkaasta palvelukokonaisuudesta.

Kipinää yrittäjyyteen lapsuudesta

Anna itse on yrittäjäperheestä ja kulkenut isänsä mukana jo lapsena. Työnteko ja sitoutuminen on tuttua tuolta ajalta ja toiminut siemenenä omalle yrittäjäuralle. Ennen Butikin perustamista Anna teki 10 vuotta juhla- ja kakkutilauksia toiminimellä, muiden juttujen ohella, ja tutustui siinä samalla tulevaan yrityskumppaniinsa ja asiakkaisiin. Mahdollisuus omasta yrityksestä tipahti eteen 2015 syksyllä ja päätös syntyi helposti. ”Päätin kysyä silloista työkaveriani mukaan. Minusta oli luontevaa pyytää kumppaniksi ihmistä, jonka tunsin juuri työnteon kautta, näin arkipäiväiset työhön liittyvät jutut loksahtivat paikoilleen nopeasti.” muistelee Anna Lamminmäki.

Lounas & Leivos Butikin ajatuksena on ollut alusta lähtien työllistää yrittäjät ja luoda työpaikka, jossa on mukava tehdä töitä. Ala on todella tiukka, fyysinen ja matalapalkkainen. Yrittäjä kokee, että Ilman hyvää työilmapiiriä työtä ei jaksa tehdä. ”Alusta asti olemme pitäneet kiinni ajatuksesta, että tätä tehdään niin kauan kun hyvältä tuntuu ja jollei tunnu, niin se pitää sanoa. Tasaisin väliajoin pohdimme, onko toiminta sitä mitä itse haluamme ja olemmeko molemmat vielä sydämellä mukana.” toteaa Lamminmäki.

”Meillä ei missään vaiheessa ollut ajatusta laajentua, mutta tuotteemme ja henkilökohtainen palvelumme on vedonnut ihmisiin.” Anna Lamminmäki kertoo. ”Vuonna 2018 meitä pyydettiin vetämään O.K Auto Jyväskylän lounaskahvilaa ja pienestä pelosta huolimatta lähdimme mukaan, emmekä ole katuneet. Vuonna 2019 jouduimme aloittamaan uusien tilojen etsimisen ja samalla päätimme toteuttaa haaveen isommista toimitiloista, kertoo Lamminmäki. Kesäkuun alussa Lounas & Leivos Butik ja Paakkari Catering yhdistyivät liiketoimintakaupan myötä. Neljän hengen yritys kasvoi kertaheitolla 15 työntekijän yritykseksi. Nyt yritys keskittyykin hiomaan kahden toimipisteen ja henkilökunnan toimintaa saumattomaksi.

Työntekijöiden löytämien on ravintola-alalla haastavaa. ”On vaikea löytää ihmistä, joka sopii ja haluaa ilmentää juuri meidän yritystämme.” Lamminmäki mukaan heitä jopa hieman peloteltiin rekrytoinnista. ”Olemme olleet onnekkaita. Meillä on mahtava työporukka” hän jatkaa.

Terveiseni Jyväskylän yrittäjille!

”Jyväskylä on aktiivinen kaupunki, mutta samalla pieni paikka yrittää. Hymy, jonka annat palaa aina luoksesi. Muistetaan yrittäjät pitää yhtä ja tukea toisiamme.”

Seuraavat aamukahvit nautitaan Moonstone Productions Oy:n luona 1.10. klo 8:00. Ilmoittautuminen on auki.