22.9.2023 klo 16:21
Uutinen

Äänestä Porvoon vuoden yrittäjää 2023

Porvoon Yrittäjien hallitus on nimennyt kolme porvoolaista yrittäjää/yritystä Porvoon Vuoden yrittäjä -finaaliin. Voittaja selviää yleisöäänestyksen perusteella.

Finalistit valittiin yleisöltä tulleiden ehdotusten perusteella. Ehdotuksia palkinnon saajaksi tuli yli 50.

Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, kuka näistä kolmesta ansaitsee tunnustuksen. Äänestys alkaa 22.9. ja päättyy 8.10. Äänestys tapahtuu ehdokkaiden alla olevalla lomakkeella.

Vuoden yrittäjä 2023 -palkinnon saaja julkistetaan Porvoon Yrittäjät ry:n yrittäjäjuhlassa 28.10.

Samassa tilaisuudessa palkitaan myös Porvoon vuoden nuori yrittäjä. Ehdotuksia palkinnon saajaksi voi ilmoittaa 1.10. asti tästä.

Porvoon Vuoden yrittäjä 2023 -finalistit ovat:

Tomi Vilenius

Yrittäjänä: 16 vuotta

Sarjayrittäjä, joka toimii monen palvelualalla toimivan yrityksen veturina. Yritykset ovat

  • Suomen Autopalvelu Yhtiöt Oy (Porvoon Autopalvelu, Auto Ring, Porvoon Autokatsastus ja Porvoon Autohuolto). Perustettu 2007. Yritys tuottaa korkealaatuisia palveluita autoilijoille.
  • Suomen Autopalvelu Yhtiöt on myös pääomistaja Modyfix Oy maalaamoyrityksestä.
  • Porvoon Hamarinranta Oy. Perustettu 2019. Tutummin Hamarin SEO. Hamarilaisten oma olohuone on muutamassa vuodessa noussut kaikkien porvoolaisten suosimaksi kohtaamis- ja tapahtumapaikaksi.
  • Yritysryppääseen kuuluu myös Kausivarasto Tesjoki Oy sekä Tarmolan Kiinteistöt Oy

Yrityskoalition pyörittäminen vaatii jaksamista ja innostuneisuutta sekä kykyä nähdä tulevaisuuteen. Tomi on myös merkittävä työllistäjä yritystensä kautta. Yhtiöt työllistävät noin 50 henkilöä. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 8 miljoonaa euroa (2022).

Jaanamaija Hapuoja

Yrittäjänä: 20 vuotta

Yritys: Tiinaliisa Oy (Eezy Henkilöstöpalvelut Porvoo, Eezy Henkilöstöpalvelut Kotka), perustettu 2003.

Jaanamaijan voimakkaasti kasvanut franchising-yritys on tänä päivänä merkittävä työllistäjä Porvoon seudulla. Yrityksen 20 toimintavuoden aikana se on työllistänyt tuhansia ihmisiä erilaisiin tehtäviin ja luonut näin lisää elinvoimaa paikkakunnalle. Yhtiön liikevaihto on yli 6 miljoonaa euroa (2022). 

Yritys kuuluu suomalaiseen Eezy-ketjuun. Tiinaliisa Oy on voittanut Eezy-ketjun parhaan yrittäjän palkinnon. Yritys oli viime vuonna ehdolla Suomen parhaimmaksi franchising-yritykseksi Suomen Franchising Yhdistys ry:n Franny Awards -gaalassa.

Niklas Gustafsson ja Girli Siim

Yrittäjinä: 7 vuotta

Yritys: Lehtimäen Grilli Oy, perustettu 2016.

Niklaksen ja Girlin yritys Lehtimäen Grilli on jo käsite Porvoossa. Pariskunnan ”mättöruokaa” tarjoava grillien helmeksikin kutsutun pikaruokalan keittiöstä valmistuu Porvoon parhaat grilliruoat.

Grilli on tunnettu erityisesti makkaraperunoista sekä aurajuustohampurilaisesta, josta tullaan nauttimaan kauempaakin. Myös annosten koot saavat asiakkailta kehuja.
Yrittäjäpariskunta pyörittää grilliä kahdestaan seitsemänä päivänä viikossa. Perheen lapset avustavat satunnaisesti.

Perinteisen grillin lisäksi yrittäjät pyörittävät pienimuotoista majoitustoimintaa.

Yrityksen liikevaihto on yli puoli miljoonaa euroa (2021).